Bakanlıktan Suriyelilere son uyarı! 1 Kasım son tarih

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bakanlıktan Suriyelilere son uyarı! 1 Kasım son tarih
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
15 Eki 2024 / Sal 09:42
2 dk okuma / 5.755 Kez Okundu
| | |

1 Kasım itibarıyla adres bilgilerini güncellemeyen 200 binden fazla Suriyelinin Türkiye'deki kayıtları silinecek. Adres güncelleme süreci ve son duruma dair detaylar haberimizde.

SURİYELİLER İÇİN SON TARİH: ADRES GÜNCELLEME SÜRECİ TAMAMLANIYOR
İçişleri Bakanlığı, Türkiye'de yaşayan Suriyelilere yönelik adres güncelleme çalışmalarını yaklaşık 7-8 aydır sürdürüyor. Adres tahkikatı ile Suriyelilerin güncel ikamet adresleri tek tek kontrol edildi ve adreslerini güncellemeyenlere 90 gün, ardından ek olarak 60 günlük bir süre tanındı. Bu süre, bu ayın sonunda sona eriyor.

200 BİNDEN FAZLA SURİYELİ ADRES GÜNCELLEMESİ YAPMADI
Şu ana kadar, 200 binden fazla Suriyelinin adres bilgilerini güncellemediği belirtildi. Bu kişilerin daha önce kayıtlı oldukları adreslere gidildi ancak adreslerinde bulunmadıkları tespit edildi. 1 Kasım itibarıyla adres güncellemesi yapmayan Suriyelilerin Türkiye'deki kayıtları iptal edilecek ve bu kişiler devletten hiçbir hizmet alamayacak.

KAÇAK DURUMUNA DÜŞME RİSKİ VE YASA DIŞI GÖÇ İHTİMALİ
Adres güncellemesi yapmayan bu kişilerin bir kısmının yasa dışı yollarla Avrupa'ya göç etmiş olabileceği öne sürülüyor. Güvenlik kaynakları, bu kişilerin kayıtlarda yer almadığı ve devlet hizmetlerinden faydalanmadığını belirterek, sınırdan resmi olarak dönmediklerinden yasa dışı yollardan Avrupa'ya gittikleri değerlendirmesini yapıyor.

1 KASIM'DA SURİYELİLERİN NET SAYISI ORTAYA ÇIKACAK
Adres güncellemesi süresinin dolmasının ardından, Türkiye’deki Suriyelilerin net sayısı belirlenecek. Bu sayının 2 milyon 900 binin altına düşmesi bekleniyor. Eski kayıtlara göre Türkiye'de hâlen 3 milyon 100 bin civarında Suriyeli bulunuyor.

SURİYELİLERİN ÜLKELERİNE DÖNÜŞÜ ARTIYOR
2024 yılı içerisinde, önceki yıllara göre Suriyelilerin ülkelerine dönüşlerinin arttığı ifade ediliyor. Aylık ortalama 11 bin Suriyeli, Türkiye'nin Suriye'de oluşturduğu güvenli bölgelere geri dönüyor. 2016 yılından bu yana ülkesine dönen Suriyeli sayısı ise 720 bin civarında gerçekleşti.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.