Bakanlık Müdahale Etti: 'Şehit Kokusu' Satan İşletmeye Ceza

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bakanlık Müdahale Etti:
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
27 Eyl 2024 / Cum 19:24
1 dk okuma / 386 Kez Okundu
| | |

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, 'Şehit Kokusu' parfümünü satan işletmeye 52 bin 800 TL ceza verildiğini açıkladı. Milli ve manevi hassasiyetlerin istismar edilmesi sebebiyle reklamlar tedbiren durduruldu.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medyada 'Şehit Kokusu' adıyla parfüm satan işletmeye 52 bin 800 TL para cezası uygulandığını açıkladı. Bakanlık, toplumun milli ve manevi hassasiyetlerini istismar eden bu tür paylaşımlar nedeniyle harekete geçti ve Reklam Kurulu, ilgili reklamları 3 ay süreyle tedbiren durdurma kararı aldı.

Olay, 'selamesans_selamcarsaf' isimli Instagram hesabında paylaşılan ve büyük tepki toplayan videonun ardından gündeme geldi. Videoda bir şahıs, 'Şehit Kokusu', 'Bedir Kokusu', 'Payitaht Kokusu' ve 'Mevlana Kokusu' adı altında parfümler sattığını duyurmuş, sosyal medyada bu görüntüler hızla yayılmıştı.

Ticaret Bakanlığı, bu tür reklamların halkın dini ve milli duygularını istismar ettiğini belirterek konuya müdahale etti. İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, söz konusu işletmede fiyat etiketi mevzuatına da aykırı hareket edildiği tespit edildi ve ilk etapta 52 bin 800 TL para cezası kesildi. Reklam Kurulu’nun 8 Ekim 2024 tarihindeki toplantısında daha ağır yaptırımlar da gündeme gelebilir.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir