Bakanlık kayıt işlemlerini tamamladı! Çocuğunuz hangi okula kayıt oldu tıkla öğren

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bakanlık kayıt işlemlerini tamamladı! Çocuğunuz hangi okula kayıt oldu tıkla öğren
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
01 Tem, 2024 / Pzt 17:46
1 dk okuma / 4.226 Kez Okundu
| | |

Millî Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin kayıtlarını adrese dayalı olarak e-Okul sisteminden tamamladı. Veliler, çocuklarının yerleştirildiği okulu e-Devlet kapısı üzerinden öğrenebilirler.

Millî Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıf başlangıçlarında önemli düzenlemeler yaptı. Buna göre, öğrenci kayıtları MERNİS adres bilgileri esas alınarak adrese dayalı olarak e-Okul sisteminden otomatik olarak tamamlandı. Veliler, çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenmek için e-Devlet kapısı üzerinden "İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama" hizmetini kullanabilecekler.

Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin kayıtları, ağustos ayının son haftasında yapılacak olan şube ve sınıf öğretmeni belirleme süreciyle tamamlanacak. Bu süreç, Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre yürütülecek.

2024-2025 eğitim öğretim yılı, 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak olup, velilerin kayıt süreci ve okul yerleştirmesi hakkında detaylı bilgi almak için e-Devlet kapısı üzerindeki hizmetleri kullanmaları önemle duyurulur.

ÇOCUĞUN HANGİ OKULA KAYIT OLDU TIKLA ÖĞREN

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.