Avcılar Hospital kimin? Mehmet Müezzinoğlu'nun hastanesinin adı ne?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Avcılar Hospital kimin? Mehmet Müezzinoğlu
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
18 Eki 2024 / Cum 17:52
2 dk okuma / 176 Kez Okundu
| | |

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 494 sayfalık iddianamede, yenidoğan bebek ölümlerine neden olan çetenin faaliyet gösterdiği hastaneler arasında eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun sahibi olduğu Özel Avcılar Hospital Hastanesi de bulunuyor. Detaylar haberimizde.

YENİDOĞAN ÇETESİ SKANDALINDA YENİ AYRINTILAR
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 494 sayfalık iddianame, İstanbul'da bebeklerin ölümüne neden olan bir çetenin faaliyetlerini gün yüzüne çıkardı. İddianameye göre, en az 12 bebeğin ölümü ile ilişkilendirilen bu çete, İstanbul'daki 19 özel hastane üzerinden faaliyetlerini yürütüyordu. Bu hastaneler arasında, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na ait Özel Avcılar Hospital Hastanesi de bulunuyor.

MEHMET MÜEZZİNOĞLU'NUN HASTANESİ LİSTEDE
İddianamede yer alan bilgilere göre, İstanbul'daki bazı 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları, acil bebek hastalarını önceden anlaşma sağladıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirdi. Bu yönlendirmeler sonucunda bebeklerin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Çetenin faaliyetlerine ilişkin yapılan incelemede, Özel Avcılar Hospital Hastanesi'nin de bu şebeke ile bağlantılı olduğu öne sürülüyor.

22'Sİ TUTUKLU 47 ŞÜPHELİ
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, bu olayla ilgili olarak 22'si tutuklu 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameyi tamamladı. İddianamede yer alan hastanelerin bir kısmının faaliyetleri durduruldu ve bazıları hakkında ise hukuki süreç başlatıldı. Skandal, sağlık sektöründe büyük bir güven kaybına neden oldu.

AVCILAR HOSPITAL KİMİN?
Öne çıkan hastanelerden biri olan Avcılar Hospital, eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na ait olarak biliniyor. Müezzinoğlu'nun hastanesinin bu skandalda adının geçmesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, olayla ilgili olarak detaylı bir açıklama yaptı ve sürecin yakından takip edildiğini belirtti.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanlığı, İstanbul'da yürütülen bu soruşturmaya ilişkin detaylı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı olarak, insan hayatını tehlikeye atan bu tür illegal yapılanmalara asla müsamaha göstermeyeceğiz. Adaletin yerini bulması için süreci sonuna kadar takip edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.