Ankara'da TUSAŞ Tesisi Önünde Patlama ve Silah Sesleri: Terör Saldırısı İddiaları

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
23 Eki 2024 / Çar 16:17
2 dk okuma / 2.043 Kez Okundu
| | |

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde TUSAŞ tesisinde meydana gelen patlama sonrası silah sesleri duyuldu. Olayın terör saldırısı olabileceği yönünde iddialar gündeme geldi.

Ankara'DA patlama VE SİLAH SESLERİ DUYULDU

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından da silah sesleri duyuldu. Olayın ardından canlı bomba ve terör saldırısı iddiaları gündeme geldi.

CANLI YAYINDA DETAYLAR

patlama anına ait ve çatışma seslerinin yükseldiği anlara ait görüntüler de ortaya çıktı. Habertürk muhabiri Serkan Şimşek detayları canlı yayında aktardı. Şimşek, “Ankara’da TUSAŞ kampüsünde ilk etapta bir bomba patlama sesinin ardından çatışma sesinin duyulduğu iddia ediliyor. Şu ana kadar bu olayla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Ankara’da Türk Havacılık Uzay Sanayi kampüsünde bir canlı bombanın kendini patlattığına yönelik bir iddia var. Hala iddia aşamasında olduğunun altını çizmekte fayda var,” dedi.

dezenformasyon UYARISI

Ardından yine çatışma seslerinin duyulduğuna ve bazı TUSAŞ çalışanlarının da TUSAŞ’ın sığınağına indirildiğine yönelik bilgiler var. Bunların henüz iddia aşamasında olduğunu belirtmekte fayda var. İlk iddialar bunun bir terör saldırısı olduğu yönünde. İlerleyen saatlerde bu konuda açıklamanın gelmesini bekliyoruz. Şu anda resmi bir açıklama henüz gelmiş değil. Herhangi bir can kaybı ya da yaralı bilgisi elimize ulaşmış değil.

dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan ilk açıklamada “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz,” ifadeleri kullanıldı.

İÇİŞLERİ BAKANINDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya terör saldırısı olduğunu sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurdu;

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.

AYRINTILAR GELECEK

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.