Ali Örek kimdir? Mine Sevjin Alçiçek kim?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Ali Örek kimdir? Mine Sevjin Alçiçek kim?
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
24 Eki 2024 / Per 15:47
1 dk okuma / 440 Kez Okundu
| | |

TUSAŞ’a düzenlenen terör saldırısında PKK üyesi Rojger kod adlı Ali Örek ve Mine Sevjin Alçiçek’in kimlikleri açıklandı. 5 şehit, 22 yaralı var. Türkiye genelinde güvenlik önlemleri artırıldı.

TUSAŞ'A PKK SALDIRISI

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısında detaylar netleşiyor. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin kimlikleri belli oldu. Saldırıyı düzenleyen iki teröristin de PKK üyesi olduğu tespit edildi.

SALDIRIDA PKK PARMAĞI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda etkisiz hale getirilen teröristlerin kimliklerini sosyal medya hesabından duyurdu. Yerlikaya, erkek teröristin Rojger kod adlı Ali Örek, kadın teröristin ise Mine Sevjin Alçiçek olduğunu açıkladı.

5 ŞEHİT, 22 YARALI

Saldırıda 5 kişi şehit oldu, 22 kişi yaralandı. Sağlık Bakanlığı, yaralılardan 8'inin taburcu edildiğini duyurdu. Şehitler arasında TUSAŞ çalışanları ve bir taksi şoförü de bulunuyor.

TERÖRLE MÜCADELE KARARLILIĞI SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi'nde saldırıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Erdoğan, "Bu alçakça saldırı, terörle mücadele kararlılığımızı perçinlemiştir," dedi.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN KARŞI OPERASYON

Saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki PKK hedeflerini vurdu. Operasyonda 59 terörist etkisiz hale getirildi ve 2 üst düzey teröristin öldürüldüğü belirtildi.

HAVALİMANLARINDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Terör saldırısı sonrası Türkiye'deki tüm havalimanlarında turuncu alarm verildi. Havalimanlarında güvenlik önlemleri artırıldı, yolcuların en az üç saat önce terminale gelmeleri çağrısında bulunuldu.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

TUSAŞ’a saldırıda şehit olanların isimleri şöyle: Cengiz Coşkun, Zahide Güçlü, Hasan Hüseyin Canbaz, Atakan Şahin Erdoğan ve taksi şoförü Murat Arslan.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.