Adana'da peş peşe şiddetli 3 deprem

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Adana
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
07 Ağu 2024 / Çar 07:33
1 dk okuma / 2.133 Kez Okundu
| | |

Adana'nın Kozan ilçesinde 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 7 km derinlikte oluşan sarsıntının ardından 4.5 ve 4 büyüklüğünde 2 artçı deprem daha meydana geldi. Vatandaşların panikle kendini sokaklara attığı depremle ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 'Olumsuz bir durum bulunmamaktadır' ifadelerini kullandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Kozan olan 4.6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 7,6 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

2 SARSINTI DAHA MEYDANA GELDİ

4.6 büyüklüğündeki depremin ardındansa bölgede 4.5 ve 4 büyüklüğünde 2 ayrı sarsıntı daha meydana geldi. Depremlerin yarattığı panikle vatandaşlar panikle kendini sokaklara atarken sarsıntının çevre illerde de hissedildiği öğrenildi.

Adana'da art arda 3 deprem! Vatandaşlar panikle kendini sokaklara attı

KAYMAKAM ARSLANKÖYLÜ: BİZE ULAŞAN OLUMSUZLUK YOK

Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü depremin ardından yaptığı açıklamada, tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Arslanköylü, "Bize ulaşan bir olumsuzluk yok. Apartmanda yaşayan vatandaşlarımız tedbir amaçlı evlerinden çıkmışlar. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

Adana'da art arda 3 deprem! Vatandaşlar panikle kendini sokaklara attı

BAKAN YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOKTUR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen depremden kaynaklı olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Adana Kozan merkezli 4,6, 4,5 ve 4 büyüklüğünde arka arkaya 3 deprem meydana gelmiştir. Civar illerden de hissedilen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibarıyla olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.