Adalet Bakanından Dilan Polat açıklaması

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Adalet Bakanından Dilan Polat açıklaması
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
07 Eyl 2024 / Cmt 19:42
1 dk okuma / 2.339 Kez Okundu
| | |

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Engin Polat'ın tahliyesi hakkında, tutuksuz yargılanmanın suçsuzluk anlamına gelmeyeceğini belirtti. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığına dair önemli açıklamalar yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Engin Polat'ın tahliyesiyle ilgili ve yargı üzerindeki güncel tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, tahliye kararının suçsuzluk anlamına gelmediğini vurgulayarak, "Bir kişinin tutuklu yargılanması suçlu olduğu anlamına gelmeyeceği gibi, tutuksuz yargılanması da suçsuz olduğu anlamına gelmez. Yargı eninde sonunda en doğru kararı verir. Bu bağlamda yargı mensuplarımıza güvenmeliyiz" dedi.

Bakan Tunç, yargının bağımsız ve tarafsız olması gerektiğini belirtti ve yargıya yönelik dışarıdan yapılan müdahalelerin tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. "Görülmekte olan bir dava ile ilgili olarak yargılama yapanlara yönelik sözler sarf ederseniz, bu tehlikeli bir durum ortaya çıkar. Sayın Özgür Özel’in yargıya yönelik eleştirileri ve kendi belediye başkanının davranışlarına verdiği destek bir talihsizliktir. Bu tür eski Türkiye manzaraları, siyasi kazanç sağlamaya çalışanların boşuna beklenti içinde olduğunu gösterir. Milletin yargısını yıpratmayalım" şeklinde konuştu.

Tunç ayrıca, teğmenlerin kılıçlı yemin törenine de değindi. "Kanunen yapılan yemin bellidir. Yürürlükten kaldırılan yeminin edilmesi kamuoyunda tartışma yaratmıştır. Cumhurbaşkanımız bu durumun doğru olmadığını ifade etti. Kanunen yapılmış yeminden sonra kaldırılan yeminin yapılması elbette soruşturulacaktır ve gerekli incelemeler yapılacaktır" dedi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.