Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dilan Polat'ın Tahliyesi Hakkında İlk Kez Konuştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dilan Polat
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
24 Ağu 2024 / Cmt 19:08
1 dk okuma / 3.947 Kez Okundu
| | |

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklanan Dilan Polat'ın tahliyesi hakkında ilk kez açıklama yaptı. Bakan Tunç, yargı sistemine güvenilmesi gerektiğini vurgulayarak, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

Kasım 2023'te vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Dilan Polat, 18 Ağustos 2024'te MASAK'ın hazırladığı detaylı raporun ardından tahliye edildi. CNN Türk'te Hakan Çelik'in konuğu olan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Savcılarımız bu soruşturmayı titizlikle yürüttüler. MASAK'tan gelen raporlar doğrultusunda mahkeme, tahliye kararı verdi" dedi.

Yargıya Güven Çağrısı

Bakan Tunç, Dilan Polat'ın tahliyesiyle ilgili yargı sistemine güvenilmesi gerektiğinin altını çizdi. "Burada özellikle kara para aklama ve vergi suçları gibi mali suçlar söz konusu. MASAK raporları, bu süreçte bilirkişi sıfatıyla dikkate alınmıştır" ifadelerini kullandı.

"Tüm Şüpheliler Serbest Bırakılmadı"

Adalet Bakanı, dosyada yer alan tüm şüphelilerin serbest bırakılmadığını belirtti. "Yargının işleyişine müdahale etmeden, sürecin doğal seyrinde devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu dava kapsamında deliller, MASAK raporları ve bilirkişi incelemeleri ışığında kararlar alınmıştır" diye konuştu.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.