26 suç kaydı var nasıl serbest kaldı? Uzman isim açıkladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
26 suç kaydı var nasıl serbest kaldı? Uzman isim açıkladı
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
24 Eyl 2024 / Sal 16:25
2 dk okuma / 2.311 Kez Okundu
| | |

Ümraniye'de 26 suçtan kaydı olan Yunus Emre Geçti, polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etti. Türkiye'yi yasa boğan olay sonrası zanlı tutuklanırken, suç geçmişi ve serbest kalışı büyük tepki topladı.

Ümraniye’de, Türkiye’yi yasa boğan bir olay yaşandı. 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, 1 yıllık polis memuru Şeyda Yılmaz’ı yakalamaya çalışırken açılan ateş sonucu şehit etti. Yunus Emre Geçti, İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'nde tutuklandı. Zanlının 26 ayrı suçtan kaydı olduğu öğrenildi. Bu suçlar arasında 'kasten yaralama', 'gasp', 'cinsel taciz', 'yağma' ve 'mala zarar verme' gibi ağır suçlar bulunuyor.

Olay, kamuoyunda büyük tepki uyandırdı. Zanlının bu kadar fazla suç kaydına rağmen serbest kalabilmesi, yargı sistemine yönelik eleştirileri beraberinde getirdi. Özellikle şehit polis memuru Şeyda Yılmaz’ın görev başında hayatını kaybetmesi, Türkiye genelinde derin üzüntü ve öfke yarattı.

Zanlının Suç Geçmişi

Yunus Emre Geçti’nin suç kaydı oldukça kabarık. Zanlının çocuk yaşta başladığı suç kariyerinde 26 farklı suçtan kaydı olduğu belirtildi. gasp, yağma, kasten yaralama ve cinsel taciz gibi suçlar nedeniyle birçok kez gözaltına alınan Yunus Emre Geçti, buna rağmen serbest kalmış.

Yargı kaynakları, zanlının suç dosyalarının bir kısmının birleştirildiğini, bazı suçların çocuk yaşta işlendiği için hukuki süreçte farklı değerlendirildiğini ifade ediyor. Odatv’ye konuşan avukat Rezan Epözdemir, "Kişinin suç kaydını oluşturan işlemler, sadece gözaltı kararı verilmesi veya dava açılması sonucu siciline işlenir. Ancak bu, kişinin her seferinde hapse girdiği anlamına gelmez." dedi.

26 Suç Kayıtlı Zanlı Nasıl Serbest Kalabilir?

Kamuoyunda büyük tartışma yaratan konu, zanlının nasıl serbest kaldığı sorusu oldu. Türk Ceza Kanunu’na göre, zanlının suç kayıtları arasında 'basit yaralama' ve 'hakaret' gibi suçlar da bulunuyor ve bu suçlar hapis cezası gerektirmeyen kategoride yer alıyor. Rezan Epözdemir, “Bu tür suçlar, kısa süreli gözaltı ya da davaya konu olan olaylar olsa da, tutukluluğa gerek kalmadan yargılanan suçlar arasında bulunabilir.” ifadelerini kullandı.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.