2024 Nobel Ekonomi Ödülü Daron Acemoğlu'na Verildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
2024 Nobel Ekonomi Ödülü Daron Acemoğlu
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
14 Eki 2024 / Pzt 13:38
2 dk okuma / 7 Kez Okundu
| | |

2024 Nobel Ekonomi Ödülü, Türkiye'den Daron Acemoğlu, Simon Johnson ve James A. Robinson'a kurumların refaha etkileri üzerine yaptıkları çalışmalar nedeniyle verildi. Acemoğlu, Nobel Ödülü alan üçüncü Türk olarak tarihe geçti.

daron acemoğlu'NA 2024 NOBEL EKONOMİ ÖDÜLÜ
2024 Nobel Ekonomi Ödülü, Türkiye'den daron acemoğlu, İngiltere'den Simon Johnson ve James A. Robinson'a verildi. Üç isim, kurumların oluşumu ve refaha etkileri üzerine yaptıkları başarılı çalışmalar sayesinde bu ödüle layık görüldü. acemoğlu, Türkiye'den Nobel Ödülü alan üçüncü kişi olarak tarihe geçti.

İSVEÇ KRALİYET BİLİMLER AKADEMİSİ AÇIKLADI
Ödül, İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Akademi, ödülün kurumların ekonomik refaha etkisi konusundaki önemli çalışmalara dayanarak verildiğini belirtti. 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazananlar, 1,1 milyon dolarlık para ödülü alacak.

NOBEL KAZANAN TÜRKLER
daron acemoğlu, Nobel ödülü alan üçüncü Türk oldu. Daha önce 2006 yılında Nobel Edebiyat Ödülü Orhan Pamuk'a, 2015 yılında ise Nobel Kimya Ödülü Aziz Sancar'a verilmişti. acemoğlu'nun ödülü, Türkiye'deki bilim ve ekonomi dünyasında büyük yankı uyandırdı.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN TEBRİK MESAJI
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden daron acemoğlu'nu tebrik etti. Şimşek, "Kurumların oluşumu ve refaha etkisine yönelik çalışmalarıyla 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan değerli ekonomist Daron Acemoğlu'nu yürekten tebrik ediyoruz." dedi.

NOBEL ÖDÜLLERİ HAKKINDA
Nobel Ödülleri, İsveçli Alfred Nobel'in vasiyeti üzerine 1900 yılında kurulan Nobel Vakfı tarafından verilmeye başlandı. Fizik, kimya, edebiyat, barış ve tıp dallarında verilen ödüller, en saygın ödüller arasında yer alıyor. Nobel Ekonomi Ödülü, ilk kez 1969 yılında verilmiş olup, ekonomi dalında insanlığa hizmet eden çalışmaları ödüllendirmektedir.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.