15 Ekim'e Kadar Ehliyet Almak Kolay, Sonrasında Zorlaşıyor!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
15 Ekim
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
10 Eki 2024 / Per 18:15
1 dk okuma / 3.282 Kez Okundu
| | |

Eskişehir'de direksiyon eğitmeni Taner Şide, yeni yönetmelikle birlikte ehliyet almanın zorlaşacağını belirtti. 15 Ekim'e kadar kayıt yaptırmayanlar, yeni kurallarla daha zorlu sınavlara girmek zorunda kalacak.

YENİ YÖNETMELİKLE EHLİYET ALMAK ZORLAŞIYOR

Eskişehir'de özel bir sürücü kursunda direksiyon eğitmeni olarak görev yapan Taner Şide, yeni yönetmelikle ehliyet almanın daha zor hale geleceğini açıkladı. 15 Ekim’e kadar eski yönetmelikle sınava girmek isteyen adayların sürücü kurslarına kayıt yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

SINAV SÜRESİ UZUYOR VE YENİ KURALLAR GELİYOR

Taner Şide, yeni yönetmelikle birlikte sınav süresinin 30 dakikadan 40 dakikaya çıkarılacağını belirtti. Adayların sınavı tamamladıktan sonra kalan süreyi doldurmak için komisyon başkanı tarafından ekstra tura zorlanabileceğini ifade etti. Ayrıca, paralel parkta tek hamle kuralı getirildi ve U dönüşü yapmanın sınavın yeni zorunluluklarından biri olduğunu söyledi.

İKİ PARKURDA SINAV YAPILACAK

Yeni yönetmelikle birlikte sınavların iki farklı parkurda yapılacağı bilgisini veren Şide, adayların hem A hem de B yolunda sınava girebileceğini ve her iki parkurda da çalışmaları gerektiğini belirtti. Parkurun herhangi bir noktasında ani fren yapma zorunluluğu getirildiğini de ekledi.

KAYIT OLMAK İÇİN SON TARİHLER YAKLAŞIYOR

Eski yönetmelikle sınava girmek isteyenlerin en geç 15 Ekim'e kadar kayıt yaptırmaları gerektiğini hatırlatan Taner Şide, bu tarihten sonra yapılan kayıtların yeni yönetmeliğe tabi olacağını ve sınavların daha zor hale geleceğini belirtti.

DERS SAATLERİ UZAYABİLİR

Yeni kurallarla birlikte sınavın daha karmaşık hale gelmesi nedeniyle ders saatlerinin de uzatılması gerektiğini düşünen Şide, adayların yeni sisteme uyum sağlamak için daha fazla eğitim almaları gerektiğini dile getirdi.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir