TBMM'de bu hafta 112 Acil Çağrı Merkezi'ni gereksiz yere meşgul edenlere verilen cezaların artırılmasını içeren kanun teklifi görüşülecek. Ceza tutarları 1500 TL ve 15 bin TL'ye çıkarılıyor.
TBMM’DE 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ DÜZENLEMESİ GÖRÜŞÜLECEK
TBMM Genel Kurulu, 29 Nisan Salı günü haftalık çalışmasına başlayacak. Gündemde, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni gereksiz yere meşgul edenlere verilen cezaların artırılmasına yönelik kanun teklifi yer alıyor. Yeni düzenlemeyle, görevlilerle konuşmak ya da ısrarla çağrı bırakmak amacıyla yapılan aramalara uygulanan idari para cezası, 250 liradan 1500 liraya çıkarılacak.
ASILSIZ İHBAR YAPANLARA AĞIR CEZA
Daha ciddi ihlaller için de önemli bir adım atılıyor. Eğer 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbarın asılsız olduğu, olay yerine giden ekipler tarafından tutanakla tespit edilirse, kişilere 15 bin lira idari para cezası uygulanacak.
GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI GELİRLERİNE YENİ DÜZENLEME
Teklif kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen hizmetlerden elde edilen gelirler, özel gelir olarak kaydedilecek ve yine Bakanlık bütçesi içinde kullanılacak.
TMSF UZMANLARINA YENİ KRİTERLER
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) uzman ve uzman yardımcılarının istihdamı da düzenleniyor. Sınav, yeterlilik ve atanma gibi süreçlerde Devlet Memurları Kanunu'nun ek 41. maddesi hükümleri uygulanacak.
KOMİSYONLARDA YOĞUN GÜNDEM
KİT Komisyonunda, 2021 ve 2022 yıllarına ait bilanço ve hesaplar görüşülecek. Eti Maden İşletmeleri, İller Bankası ve TOKİ gibi önemli kurumların bilanço sonuçları ele alınacak.
Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Karma Komisyonu ise, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tavsiyelerinin uygulanma oranını artırma konusunu tartışacak.
Dışişleri Komisyonu 6 uluslararası anlaşmayı, Yapay Zeka Araştırma Komisyonu ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Anadolu Ajansı yetkililerinin sunumlarını değerlendirecek.
Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki otel yangını için kurulan komisyonda, yangında hayatını kaybedenlerin yakınlarının dinlenmesi planlanıyor.