11 Eylül 2024 Cuma gündemi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
11 Eylül 2024 Cuma gündemi
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
11 Eki 2024 / Cum 09:41
2 dk okuma / 3 Kez Okundu
| | |

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan ziyareti kapsamında Belgrad'da önemli temaslarda bulunacak. Milli Savunma Bakanı Güler Kosova'da, TBMM Başkanı Kurtulmuş Türkmenistan'da uluslararası foruma katılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Sırbistan'a gerçekleştirdiği resmi ziyarette Belgrad'da çeşitli temaslarda bulunacak. Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile bir araya gelerek ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Ayrıca Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 4. Toplantısı'na katılacak, ardından anlaşmaların imza töreni gerçekleştirilecek. İki lider, basın toplantısı düzenleyip resmi yemeğe katılacak. Türkiye-Sırbistan İş Forumu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek.

TBMM BAŞKANI Numan Kurtulmuş TÜRKMENİSTAN'DA
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta düzenlenecek "Uluslararası Zaman ve Uygarlık İlişkisi-Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli Forumu"na katılacak. Forumda birçok ülkenin temsilcileri ile önemli konular ele alınacak.

BAKANLARIN GÜNLÜK PROGRAMLARI
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kosova'da Türkiye'nin komutasındaki Kosova Barış Gücü Komutanlığı'nın İtalya'ya devredilmesi törenine katılacak. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise İstanbul'da, Dolmabahçe Sarayı'nda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi Kararları Işığında Göç ve İnsan Hakları Uluslararası İstişare Konferansı'na katılacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Başakşehir'de "Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm Projeleri"nin anahtar teslim töreninde bulunacak. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise İstanbul'da Gedik Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışına katıldıktan sonra Yalova'ya geçerek bir dizi ziyaret ve açılış gerçekleştirecek.

SİYASİ PARTİLERİN GÜNDEMİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Ankara'da bir basın toplantısı düzenleyecek. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Çanakkale ve Bursa'da çeşitli etkinliklerde yer alacak. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile bir araya gelecek.

EKONOMİ VE SPOR GÜNDEMİ
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve TÜİK, bugün çeşitli ekonomik verileri açıklayacak. Spor gündeminde ise A Milli Futbol Takımı, Karadağ ile UEFA Uluslar Ligi maçına çıkacak. Ayrıca Erkekler Basketbol Süper Ligi ve Sultanlar Ligi maçları gün boyu devam edecek.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir