4|5
Karbonat ile çözüm; karbonat bir miktar ılık suya eklenir ve gargara yapılır. Bir diğer kullanım şekli de ıslak pamuğa batırılarak dişe uygulanmasıdır.
Oksijenli su ile gargara; Su ile seyreltilen oksijenli su ağızda çalkalanmak suretiyle gargara şeklinde kullanılabilir.
Vanilya, badem, nane ve limon özü ile; zikredilen bitki özlerini bir pamuk yardımıyla dişlerinize sürebilir ve tampon yapabilirsiniz.
Çay ağacı yağı ile masaj; diş ağrıları için etkin bir çözüm olan çay ağacı yağı iki şekilde kullanılabilir. Birinci olarak, bir pamuğa bir iki damla batırılarak dişe uygulanabilir. İkinci olarak da ılık bir suya damlatılarak bu su ağız içinde bir süre çalkalanabilir.
Karanfil ve karanfil yağı ile ağrınızı dindirin; Karanfil taneleri ağız kokuları kadar dişleri uyuşturmada da başarılıdır ve ağrıyı hafifletir. Ağrıyan dişin bulunduğu bölgede 4-5 dakika çiğnenen karanfil kısa sürede etkisini gösterecektir. Bir pamuk üzerine eklenerek dişe uygulanan karanfil yağı çok daha etkili bir sonuç verecektir.
Zencefil ve kırmızı acı biber kürü; her iki baharatın tozu bir damla suyla macun kıvamına getirilir ve ağrıyan bölgeye sürülür. Bu kürün diş ağrısının yanı sıra boğaz ağrısına etkisi de inanılmazdır.
Zerdeçal ve su; zerdeçal ve su ile yapılacak olan macun ağrıyan dişe sürülür ve zerdeçalın antiseptik etkisi ile ağrı hafifler.
Çörek otu; bağışıklık sistemini güçlendiren çörek otu, ağrıya neden olan etkenleri ortadan kaldırmada başarılıdır.
Buğday çimi suyu: doğal bir antibiyotik olan buğday çimi diş ve diş eti enfeksiyonlarını yok eder. Ağızdaki bakterilerle savaşır ve ağrının azalmasına yardım eder.
Karabiber; diş ağrısında önemli etkileri olan karabiber, anti bakteriyel ve antienflamatua özelliği ile güçlü bir antibiyotiktir.