Zamlı maaşlar ne kadar olacak?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Zamlı maaşlar ne kadar olacak?
#Ekonomi | Haber Merkezi
30 Nis 2024 / Sal 18:27
/ 1.626 Kez Okundu
| |

Nisan ayı enflasyon rakamının açıklanacağı tarih (3 Mayıs 2024 Cuma, saat 10.00) yaklaşırken, memur zammının ne kadar olacağı da merak ediliyor.

6 milyondan fazla memurun maaşı Temmuz ayında yapılacak zam ile yeniden şekillenecek.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak ayı enflasyon oranını yüzde 6,5, Şubat ayı enflasyon oranını yüzde 4,53, Mart ayı enflasyon oranını yüzde 3,16 olarak açıklamıştı. Bununla beraber üç aylık memur enflasyon farkı kesinleşmiş oldu.

Üç aylık enflasyon oranı yüzde 15,06 oldu. Memur toplu sözleşme zammı ise yüzde 10 olarak belirlenmişti. Buna göre üç aylık memur zammı yüzde 10,05 olarak hesaplandı.

Memurun temmuz nihai zam oranı Nisan, Mayıs ve Haziran enflasyon rakamları ile altı aylık enflasyonun hesaplanmasıyla kesinliğe kavuşacak. Memur zammı memur enflasyon farkı ve yüzde 10 toplu sözleşme zammı ile belirleniyor.

Tahminler doğrultusunda gelişirse...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) piyasa katılımcıları anketine göre altı aylık enflasyon rakamının yaklaşık yüzde 25 olması bekleniyor.

Piyasa katılımcılarının beklentilerinin doğru çıkması ve altı aylık enflasyonun yüzde 25 olması halinde memur ve memur emeklisinin zam oranı yüzde 8,70 enflasyon farkı ve yüzde 10 toplu sözleşme zammıyla birlikte yüzde 19,57 olacak. Bu hesaba göre ortalama memur maaşının 44 bin 500 lira civarında olması bekleniyor. 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.