Vergi rekortmenleri belli oldu! Listenin başı 2 kardeşin

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Vergi rekortmenleri belli oldu! Listenin başı 2 kardeşin
#Ekonomi | Haber Merkezi
28 Ağu 2024 / Çar 11:46
1 dk okuma / 14.624 Kez Okundu
| | |

2023 yılının vergi rekortmenleri belli oldu ve sonuçlar dikkat çekici. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açıkladığı verilere göre, Türkiye'nin en yüksek geliri olan isimler arasında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ilk sırada yer aldı.

Türkiye’nin 2023 yılı gelir vergisi rekortmenleri ve kurumlar vergisi liderleri belirlendi. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan verilere göre, gelir vergisi rekortmenleri sıralamasında değişiklik yaşanmadı. Listenin ilk üç sırasında yine 2022'deki isimler yer aldı: Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç.

Gelir Vergisi Rekortmenleri:

  1. Selçuk Bayraktar: 1,95 milyar liralık tahakkuk ile 2023’ün gelir vergisi rekortmeni oldu.
  2. Haluk Bayraktar: 1,68 milyar lira ile ikinci sırada yer aldı.
  3. Rahmi Koç: 480 milyon lira ile üçüncü sırada.

Beşinci sırada Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç bulunurken, 480 milyon liralık tahakkukla dikkat çekti. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç ise 261,7 milyon lira ile yedinci sırada yer aldı.

kurumlar vergisi rekortmenleri:

Kurumlar vergisinde birinciliği 22,75 milyar liralık tahakkuk ile Ziraat Bankası elde etti. İkinci sırada Garanti Bankası 21,87 milyar lira ile bulunurken, üçüncü sırada Akbank 12,56 milyar lira tahakkuk ile yer aldı. Reel sektörün vergi rekortmeni ise 6,28 milyar lira ile Mercedes-Benz Türk AŞ oldu.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.