TÜİK'e göre yoksulluk azaldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
TÜİK
#Ekonomi | Haber Merkezi
10 Eki 2024 / Per 15:59
1 dk okuma / 50 Kez Okundu
| | |

TÜİK’in açıkladığı 2023 Yoksulluk ve Yaşam Koşulları İstatistikleri'ne göre, Türkiye'deki göreli yoksulluk oranı yüzde 13,5 olarak belirlendi. Yoksulluk oranında 0,9 puanlık bir azalma yaşandı.

TÜİK 2023 YOKSULLUK VE YAŞAM KOŞULLARI VERİLERİ AÇIKLANDI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılına ait Yoksulluk ve Yaşam Koşulları İstatistikleri verilerini duyurdu. Verilere göre Türkiye'deki göreli yoksulluk oranı yüzde 13,5 oldu. Bu oran, toplumun genel düzeyine göre belirlenen gelir sınırının altında kalan bireylerin yoksul sayıldığını gösteriyor. 2023 yılı için açıklanan verilere göre, yoksulluk oranı bir önceki yıla göre 0,9 puan azaldı.

YOKSULLUK SINIRLARI VE AZALAN ORANLAR

medyan gelirin yüzde 60'ı dikkate alınarak belirlenen yoksulluk sınırına göre hesaplanan yoksulluk oranı, 0,3 puan azalarak yüzde 21,3'e geriledi. TÜİK'in verilerine göre, eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert medyan gelirinin yüzde 40'ı dikkate alınarak belirlenen yoksulluk oranı ise 0,6 puan azalarak yüzde 7,0 olarak gerçekleşti.

HANEHALKI TİPLERİNE GÖRE YOKSULLUK

Farklı hanehalkı tiplerine göre yoksulluk oranları incelendiğinde, çekirdek aile bulunmayan birden fazla kişiden oluşan hanehalklarında yoksulluk oranı bir önceki yıla göre 4 puan azalarak yüzde 7,7'ye geriledi. Tek kişilik hanehalklarında yoksulluk oranı 0,2 puan azalarak yüzde 7,3 oldu. Tek çekirdek aileden oluşan hanehalklarının yoksulluk oranı ise 0,6 puan azalarak yüzde 13,3 olarak açıklandı.

MADDİ VE sosyal yoksunluk ORANI DÜŞTÜ

maddi ve sosyal yoksunluk oranı, toplumun ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalan kesimlerinin yaşam koşullarını daha iyi değerlendirmek için belirlenen bir göstergedir. 2023 yılı için açıklanan verilere göre, bu oran yüzde 14,4 olarak belirlendi.

 

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir