Tiryakileri üzecek haber kolaya ciddi zam geliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Tiryakileri üzecek haber kolaya ciddi zam geliyor
#Ekonomi | Haber Merkezi
18 Haz 2024 / Sal 01:43
1 dk okuma / 231 Kez Okundu
| | |

3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon rakamlarıyla emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranı netleşirken, alkol, sigara ve gazlı içeceklerin de zamlı fiyatları belli olacak. %20 oranında artacak Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ise birçok ürünün fiyatını etkileyecek.

3 Temmuz'da açıklanacak Enflasyon rakamlarıyla birlikte, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları netleşecek. Ancak bu sadece maaşlar için değil, aynı zamanda tüketim ürünleri için de önemli bir gün olacak. Alkol, sigara ve gazlı içecekler gibi ürünlerin yeni zamlı fiyatları da bu tarihte ortaya çıkacak.

 
ÖTV Artışları ve Etkileri
 
Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) beklenen %20 oranındaki artış, birçok ürünün fiyatında önemli yükselişlere yol açacak. Bu artıştan özellikle alkol, sigara ve gazlı içecekler etkilenecek. Artan vergiler tüketicilerin ceplerini yakacak gibi görünüyor.
 
Güncel kola fiyatları ve Beklenen zamlar
 
16 Haziran itibarıyla kola fiyatları şu şekilde:
 
- 0,33 litrelik kutu kola: 30 TL
- 1 litrelik kola: 35 TL
- 2,5 litrelik Coca-Cola: 50-55 TL aralığında, bazı bölgelerde ise 60 TL'ye kadar çıkabiliyor.
 
ÖTV'deki artış, asitli içeceklerin fiyatlarında belirgin artışlara neden olacak. Asitli içeceklerden %35 oranında ÖTV alınırken, bu bedelden ayrıca KDV de tahsil ediliyor. Yapılacak değişikliğin, 2,5 litrelik kola fiyatlarında 5 TL'lik bir artışa yol açması bekleniyor. Ancak, uzun süredir fiyatlarına zam yapmayan kola şirketlerinin kar marjlarını eklemesiyle birlikte, fiyat artışının 8-10 TL arasında olacağı öngörülüyor.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.