Mart 2025 enflasyon verileri sonrası asgari ücrette ara zam beklentisi gündemde. Asgari ücret alım gücü düştü, hükümetten adım bekleniyor.
MART AYI ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI
TÜİK, mart 2025 enflasyon verilerini paylaştı. Açıklanan verilere göre, aylık enflasyon %2,46, yıllık enflasyon ise %38,10 oldu. Bu rakamlar, maaşların alım gücü üzerindeki etkileri bir kez daha gündeme taşıdı.
ASGARİ ÜCRETİN ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ
Yıl başında 22 bin 104 TL olarak belirlenen asgari ücret, son enflasyon verileri ışığında yaklaşık 19 bin 889 TL alım gücüne geriledi. Bu durum, çalışanlar ve emekliler başta olmak üzere geniş bir kesimin yaşam standartlarını doğrudan etkiliyor.
TEMMUZDA ARA ZAM BEKLENTİSİ GÜNDEMDE
alım gücündeki bu düşüş sonrası gözler Temmuz 2025 dönemine çevrildi. asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı büyük bir merak konusu haline geldi. Geçtiğimiz yıl yapılan temmuz ara zammı, bu yıl da benzer bir beklentiyi beraberinde getirdi.
SGK UZMANINDAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMA
Sosyal Güvenlik Uzmanı İsmail Sevinç, katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Sevinç, “asgari ücrete ara zam olmalı” diyerek mevcut ekonomik koşullarda bu adımın gerekliliğine işaret etti. Ancak aynı zamanda, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sıkı ekonomi politikaları nedeniyle ara zammın zayıf bir ihtimal olduğunu da belirtti.