Sahibinden değil bankadan satılık daireler!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Sahibinden değil bankadan satılık daireler!
#Ekonomi | Haber Merkezi
29 Ağu 2024 / Per 18:36
1 dk okuma / 23.462 Kez Okundu
| | |

Vatandaşlar ev alma ümidiyle yüksek faizle kredi çekerken sonucunda ise ellerindeki avuçlarındakini de bankalara kaptırıyor. İlan siteleri bankalar tarafından satışa çıkarılan ipotekli dairelerle doldu.

Sahibinden gibi ilan siteleri kredi taksitlerini ödeyemeyen vatandaşların bankalar tarafından ellerinden alınan ve satışa çıkarılan dairelerle doldu. Ortaya çıkan tablo faizci kapitalist sistemin acımasızlığı gözler önüne serdi.

Türkiye'de para biriktirip ev alma durumu mevcut ekonomik şartlarda neredeyse imkansız hale gelirken vatandaş çareyi faiz bataklığına girmekte buluyor. Yüksek faiz nedeniyle vatandaş borcunu ödeyemeyince iptotekli alınan daireler daha sonra kredi çekilen bankaların mal varlıklarına ekleniyor. Bankalar da haczettiği malları sahibinden gibi online satış siteleri üzerinden satışa çıkarıyor.

İLAN SİTELERİ İPOTEKLİ DAİLERLE DOLDU

Prof. Dr. Beytullah Gültekin Çetiner de son aylarda iyice artan bu ilanları sosyal medya sayfasından gözler önüne serdi. Türkiye’nin dört bir yanından ilanların yer aldığı videoyu paylaşan Prof. Dr. Beytullah Gültekin Çetiner "Bankalar, kredi taksitlerini ödeyemeyenlerin ipotekli varlıklarını satışa çıkarıyorlar." diye yazarken faiz sistemi altında ezilen vatandaşların durumunu göstermeye yetti.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.