Resmi Gazete'de Yayımlandı: İlaç Fiyatlamasında Zam Geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Resmi Gazete
#Ekonomi | Haber Merkezi
24 Eki 2024 / Per 09:57
1 dk okuma / 71 Kez Okundu
| | |

Cumhurbaşkanlığı kararıyla ilaç fiyatlamasında kullanılan Euro kuruna yüzde 23,5 zam yapıldı. Yeni Euro kuru 21,6721 TL olarak belirlendi ve 25 Ekim'de ilaç fiyatlarına yansıyacak.

İLAÇ FİYATLAMASINDA Euro kuru zamMI: YÜZDE 23,5 ARTIŞ
Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 'Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar', Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, ilaç fiyatlamasında kullanılan Euro kuru yüzde 23,5 oranında arttırılarak 21,6721 TL olarak belirlendi.

EURO KURU YÜZDE 23,5 ARTTI
2024 yılı Ekim ayında yapılan bu değişiklikle, ilaç bedellerinde önemli bir fiyat artışı yaşanması bekleniyor. Yeni Euro kuru, ilaç fiyatlarına 25 Ekim itibarıyla yansıtılacak. Bu artış, ilaç fiyatlarını doğrudan etkileyerek tüketicilere yansıyacak.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANAN KARAR
Karar, Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 'Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar' olarak Resmi Gazete'de yayımlandı. Türk Lirası cinsinden 1 Euro değeri yeni zamla birlikte 21,6721 TL oldu. Euro kurunda yapılan bu artış, ilaç sektörünü ve sağlık harcamalarını doğrudan etkileyen bir adım olarak öne çıkıyor.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.