Murat Ertem: "Değişime ayak uydurabilenler ayakta kalacak"

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Murat Ertem: "Değişime ayak uydurabilenler ayakta kalacak"
#Ekonomi | İHA
14 Kas 2019 / Per 16:07
2 dk okuma / 69 Kez Okundu
| | |

Yazılım dünyasını bir araya getiren Webrazzi Developer 2019’da teknoloji dünyasının büyük oyuncularını ağırlandı. Konferansta en yeni teknolojiler değerlendirilirken, teknoloji şirketlerinin altyapısal dönüşüm hikayeleri gibi geliştiricilerin gündemini oluşturan birçok başlık ele alındı. Etkinliğin ilk konuşmacısı Softtech Genel Müdürü M. Murat Ertem, ‘Dünyayı dönüştürüyoruz, peki ya kendimizi?’ başlıklı bir konuşma yaptı.


Webrazzi Developer 2019 bu yıl da teknoloji dünyasının büyük oyuncularını ağırladı. İstanbul’da gerçekleştirilen konferansta; yazılım geliştirme, programlama dilleri, teknoloji şirketlerinin altyapısal dönüşüm hikayeleri gibi pek çok konu masaya yatırıldı. Konferansta ‘Dünyayı dönüştürüyoruz, peki ya kendimizi?’ başlıklı konuşmasında Softtech Genel Müdürü M. Murat Ertem, "Donanım teknolojinin bedeni, yazılım ise ruhudur" ifadesini kullandı.
Dünyada son 10 yılda önemli değişiklikler olduğunu belirten Softtech Genel Müdürü M. Murat Ertem, 2009 yılında en değerli şirketler listesinde zirvede temel ihtiyaç kategorisinde hizmet veren şirketler varken, 10 yıl sonra bugün bakıldığında dünyanın büyük bir dönüşümden geçerek artık en değerli şirketlerin teknoloji şirketleri olduğunu belirtti.

2019 yılında şirketlerin toplam değerinin 2009 yılı ile kıyaslandığında, üç katına çıktığını ifade eden Ertem, ilk onda yer alan şirketlerin 7’sinin teknoloji şirketi olduğunu vurguladı. Küreselleşme ile beraber yeni teknolojilerin de kaçınılmaz olduğunun ifade etti.

M. Murat Ertem, yazılım sektöründe arz-talep dengesizliğinin de olduğunu ifade etti. Yakın gelecekte ’citizen developer’ kavramının hayatımıza çok daha fazla gireceğini söyledi. Yapay zekanın iş hayatında özellikle teknoloji alanında çalışan kişilerin hayatında farklılık oluşturacağını öngördüklerini paylaşan Ertem; gelecekte yaşanması beklenen bu değişikliği low code platformlar üzerinde yeniden kullanabilir parçalar oluşturarak, birlikte çalışmanın gücü ve API kullanımlarıyla yönetilebileceğine inandıklarını ve Softtech olarak çalışmalarını bu yönde ilerlettiklerini ifade eti.

"Ne yapacağınızı bilmediğiniz ortamda ne yapacağınızı bilmek önemli." diyerek ’öğrenme çevikliği’ yaklaşımının önemine de değinen Ertem, ’öğrenme çevikliğinin’ giderek belirsizleşen dünyada olmazsa olmaz olduğunu, bunun da zihinsel çeviklik, insani çeviklik, değişim çevikliği, kişisel farkındalık ve sonuca ulaşma çevikliği olarak 5 kriterden oluştuğunu paylaştı.
Bununla beraber farklı disiplinlerden beslenmenin fark oluşturacak en önemli unsur olduğunun da altını çizdi.

Ertem, konuşmasını "Yazılım işini sanata çevirerek, operasyon süreçlerimizi değiştirmeliyiz. Yazılım geliştirirken yapay zekayı da entegre etmeliyiz. Bu sayede insanların potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine olanak sağlamak için hayata zaman oluşturabiliriz. Softtech olarak bunu amaçlıyor, ve Softtech’in teknoloji şirketi olsa da aslında bir insan kaynakları şirketi olması gerekliliğine inanıyoruz." ifadeleriyle sonlandırdı.
Etkinlik süresince Softtech standında katılımcılara kodlama yeteneklerini gösterebildikleri teknik teste katılım imkanı da sunuldu. Teste katılanlar genel algoritma, veri yapıları ve bazı programlama dillerine (C++, Ruby, Python vb) ait özel soruları yanıtlayarak teknik yeteneklerini test edebildiler. Ayrıca Softtech İnsan Kaynakları Departmanı ekibi, Softtech’in bir teknoloji firması olmasının yanı sıra aynı zamanda insan odaklı, insan kaynakları markası olma yolunda yaptığı çalışmaları ve Softtech bakış açısını standa gelen konuklarla paylaştı.
Konferansın devamında Microsoft firmasından Cüneyt Batmaz, İBM firmasından Kıvanç Uslu, Webrazzi’den Nazlı Türdü gibi isimler konuşmacı olarak yer aldı.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.