Kozmetik sektörüne 14 şubat etkisi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kozmetik sektörüne 14 şubat etkisi
#Ekonomi | İHA
25 Şub 2020 / Sal 11:38
2 dk okuma / 22 Kez Okundu
| | |

Her yıl perakende piyasasını önemli ölçüde hareketlendiren 14 Şubat Sevgililer Günü, bu yıl da cirolara doğrudan katkı sağladı. Bankalararası Kart Merkezi’nin açıkladığı verilere göre, 7-14 Şubat haftasında, sağlık ürünleri-kozmetik sektöründe 934 milyon lira kartlı ödeme gerçekleştirildi. Ağırlıklı olarak parfüm, renkli kozmetik ve kişisel bakım ürünleri en çok tercih edilen ürünler arasında yer aldı.


Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre 14 Şubat Sevgililer Günü’nde kartlı ödeme tutarı geçen yılın aynı gününe göre yüzde 28 artarak 3,3 milyar liraya yükseldi. Çiftlerin birbirine almayı en çok tercih ettiği ürünlerin başında gelen sağlık ürünleri ve kozmetik ürünleri için 8-14 Şubat haftasında 934 milyon lira kartlı ödeme gerçekleştirildi. Sevgililer Günü haftası öncesi 1-7 Şubat haftasında sağlık ürünleri ve kozmetik kategorisinde 873 milyon TL harcama yapılmıştı. Yaşanan yüzde 7’lik artışı uzmanlar Sevgililer Günü etkisi olarak yorumladı. Kuyumculuk sektöründen sonra bu oran ile sağlık ürünleri ve kozmetik sektörü ikinci sırada yer aldı.

"Yüzde 7’lik artışın kozmetik ağırlıklı olduğunu düşünüyoruz"
Geçtiğimiz Sevgililer Günü’nde kozmetik ürünleri, çiftlerin sıkça tercih ettiği ürünler arasında yer aldı. Bu 14 Şubat’ta da Sevgililer Günü ekonomisine damga vuran kozmetik ürünleri, erkek ve kadın tüketiciye hitap etmesi ile birlikte satış hacminde artış gösterdi. Sevgililer Günü ekonomisini yorumlayan Giz Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Zengin, "Böyle özel günler sektörümüzü önemli ölçüde ivmelendiriyor. Bankalararası Kart Merkezi’nin yayınladığı raporu incelediğimizde sağlık ürünleri ve kozmetik grubunda 8-14 Şubat haftasında 934 milyon lira kartlı ödeme gerçekleştirildiğini görüyoruz. 1-7 Şubat haftasında bu kategoride 873 milyon TL harcanmış. Yaşanan yüzde 7’lik artışın sağlık ürünleri grubundan ziyade kozmetik ve kişisel bakım tarafında gerçekleştirildiğini düşünüyoruz." açıklamasında bulundu.

Kişi başı 149 TL harcandı
Kişi başı harcama oranlarına da değinen Zengin, "Her geçen yıl kozmetik sektöründe satış hacminin güçlenmesi, ekonomik büyümeyi de beraberinde getiriyor. Nakit satışları ölçemiyoruz fakat onun da en az kredi ve banka kartları seviyelerinde olduğunu tahmin ediyoruz. Sağlık ürünleri ve kozmetik sektöründe ortalama kartlı ödeme tutarı 149 TL oldu. Bu veri bize kişi başına harcama oranlarının da arttığını gösteriyor." şeklinde konuştu.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.