Kira gelirleri olanlar dikkat! Son gün 7 Nisan

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kira gelirleri olanlar dikkat! Son gün 7 Nisan
#Ekonomi | Haber Merkezi
04 Nis 2025 / Cum 13:24
2 dk okuma / 433 Kez Okundu
| | |

2024 gelir vergisi beyannamesi verme süresi 7 Nisan’a uzatıldı. Kira geliri, ticari ve mesleki kazançlardan vergi mükelleflerinin dikkat etmesi gerekenler burada!

gelir vergisi mükellefleri için 2024 yılına ilişkin beyanname verme süreci devam ediyor. Ramazan Bayramı nedeniyle gelen talepler üzerine, Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), beyanname verme süresini 7 Nisan 2025’e kadar uzattı.

KİMLER GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİ VERECEK?

  • Ticari, zirai ve mesleki faaliyetlerinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen mükellefler, yıllık gelir vergisi beyannamelerini elektronik ortamdan verebilecek.

  • Geliri sadece ücret, kira, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve iratlardan oluşan kişiler, Dijital Vergi Dairesi (Hazır Beyan Sistemi) üzerinden beyannamelerini doldurabilecek.

KİRA GELİRİ BEYANI VE VERGİ LİMİTLERİ

Gayrimenkulden kira geliri elde edenler için de beyanname verme süresi 7 Nisan 2025’e kadar uzatıldı.

GELİR VERGİSİ NASIL ÖDENECEK?

Mükellefler, gelir vergisi ödemelerini şu kanallar aracılığıyla yapabilir:

  • GİB’in resmi internet sitesi (gib.gov.tr)

  • Dijital Vergi Dairesi ve GİB mobil uygulaması

  • Anlaşmalı bankaların şubeleri, internet ve mobil bankacılık hizmetleri

  • PTT şubeleri ve vergi daireleri

Vergi, iki taksitle ödenebilecek:

  • Birinci taksit 7 Nisan,

  • İkinci taksit 31 Temmuz tarihine kadar yatırılmalı.

BEYANNAME VERMEYENLERE CEZA UYGULANACAK

Beyanname vermeyen mükellefler için özel usulsüzlük cezası kesilecek. Ayrıca, vergisini zamanında ödemeyenler gecikme faizi ve vergi ziyaı cezası ile karşı karşıya kalacak.

gelir vergisi beyannamenizi zamanında vermek için 7 Nisan 2025 tarihini kaçırmamaya dikkat edin!

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.