Faiz kararı açıklandı!
#Ekonomi | Haber Merkezi
17 Eki 2024 / Per 14:35
1 dk okuma / 514 Kez Okundu
| | |

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekim ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Enflasyondaki belirsizliklere rağmen sıkı para politikasının devam edeceği açıklandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), ekim ayı toplantısında politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Karar, piyasadaki genel beklentiyle uyumlu olarak alındı. TCMB, geçtiğimiz yıl yapılan genel seçimlerin ardından uygulanan sıkılaştırma politikası çerçevesinde, haziran ayından bu yana faiz oranlarını 4.150 baz puan artırmıştı.

enflasyon Belirsizliği Artıyor

Karar metninde, eylül ayında enflasyonun ana eğiliminde bir miktar yükseliş gözlemlendiği ve yurt içi talebin yavaşlamasının enflasyondaki düşüşe katkıda bulunacağı belirtildi. Ancak, enflasyondaki iyileşme hızına ilişkin belirsizliğin arttığı ifade edildi. Merkez Bankası, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon süreci açısından risk oluşturduğunu vurguladı.

sıkı para politikası Devam Edecek

TCMB, enflasyonda belirgin bir bozulma görülmesi halinde para politikası araçlarını etkili şekilde kullanmaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca, kredi ve mevduat piyasalarındaki olası gelişmelere karşı ek adımlar atılabileceği de vurgulandı. Kurul, para politikasını öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede yürüteceğini açıkladı.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.