EYT'siz Erken Emeklilik: Kimler Faydalanacak? Yeni Düzenlemeler Neler?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
EYT
#Ekonomi | Haber Merkezi
23 Eyl 2024 / Pzt 10:51
1 dk okuma / 1.429 Kez Okundu
| | |

EYT kapsamı dışında kalanlar için erken emeklilik fırsatları geliyor. Torba yasayla sunulacak yeni düzenlemeler sayesinde, özellikle 45 yaş ve üzeri çalışanlar prim indirimi ile erken emekli olabilecek.

erken emeklilikle ilgili heyecan verici gelişmeler gündemde. Özellikle EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) kapsamı dışında kalan milyonlarca çalışan için yeni fırsatlar doğuyor. Yeni düzenlemelerle, 45, 46 ve 48 yaş gruplarına daha az prim ödeyerek emekli olma şansı tanınıyor. Torba yasayla birlikte sunulacak bu yenilikler, özellikle 45 yaş ve üzeri çalışanlar için büyük avantaj sağlıyor.

Yeni Emeklilik Sistemleri:

Torba yasada yer alan düzenlemelerden bazıları şunlar:

  • Bağ-Kur’lulara Prim İndirimi: EYT’yi prim eksikliği nedeniyle kaçıran Bağ-Kur’lular için önemli bir düzenleme geliyor. Bu düzenlemeyle Bağ-Kur’lular, SSK’lılar gibi 7200 prim gününü tamamlayarak emeklilik hakkına sahip olabilecekler.
  • Ev Hanımlarına Prim Desteği: Ev hanımları için isteğe bağlı sigorta ile emeklilik hakkı geliyor. Bu düzenlemeyle, devlet ev hanımlarının primlerinin üçte birini karşılayacak, böylece emeklilik daha erişilebilir hale gelecek.

Düzenlemeler Ne Zaman Geçerli Olacak?

Torba yasa maddeleri şu anda TBMM’de görüşülmeyi bekliyor. Ancak, bu yıl içinde prim indirimi düzenlemesinin yasalaşması ve yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu sayede, 1.1 milyonun üzerinde Bağ-Kur’lunun erken emeklilik hakkına kavuşması öngörülüyor. Milyonlarca çalışan emeklilik hayaline bir adım daha yaklaşırken, herkesin kendine uygun emeklilik seçeneğini değerlendirmesi büyük önem taşıyor.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.