EYT'nin bütçeye maliyeti dudak uçuklattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
EYT
#Ekonomi | Haber Merkezi
21 Eki 2024 / Pzt 16:28
2 dk okuma / 309 Kez Okundu
| | |

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, enflasyonun 2025 yılında yüzde 20'nin altına düşeceğini açıkladı. AK Parti'nin Burdur İlçe Kongresi'nde ekonomi ve EYT hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

NİHAT ZEYBEKCİ’DEN 2025 ENFLASYON AÇIKLAMASI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Burdur Merkez İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada 2025 yılı enflasyon hedefine dair açıklamalarda bulundu. Zeybekci, "Bu yıl sonu itibarıyla enflasyonun 40'a yaklaşmasını bekliyoruz. 2025 yılında ise Türkiye'de enflasyonun yüzde 20'nin altında olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ BURDUR İLÇE KONGRESİ GERÇEKLEŞTİ
Burdur Merkez İlçe Kongresi, Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlendi. Kongreye, mevcut başkan Hüseyin Okan tek aday olarak katıldı ve yeniden seçildi. Kongreye katılan Nihat Zeybekci, AK Parti'nin enflasyonla mücadelesi ve ekonomik hedefler hakkında önemli bilgiler verdi.

EYT'NİN EKONOMİYE YÜKÜ
Zeybekci, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ekonomiye olan etkilerinden bahsederek, "EYT'nin bu yılki maliyeti 800 milyar liranın üzerinde. 2025 yılında bu yük 1,2 trilyon civarında olacak" dedi. Zeybekci, bu maliyetin Türkiye ekonomisine olan yükünü, "Her yıl iki deprem yaşamış gibi ekonomik yük altındayız" şeklinde ifade etti.

TÜRKİYE EKONOMİSİNDEKİ İYİLEŞMELER
Zeybekci, Türkiye ekonomisinin son dönemdeki gelişmelerine de dikkat çekerek, "Merkez Bankası'nın net rezervleri geçen yıl eksi 70 milyar dolarken, bugün artı 42 milyar dolar seviyesine ulaştı" dedi. Ayrıca, Türkiye’nin Dünya Bankası verilerine göre satın alma gücü paritesinde dünyanın 11’inci büyük ekonomisi olduğunu belirtti.

2025 VE 2026 YILI ENFLASYON TAHMİNLERİ
Nihat Zeybekci, 2025 yılı itibarıyla enflasyonun yüzde 20'nin altında olacağını ve 2026 yılı yaz aylarında yüzde 10 ve altında bir seviyeye düşeceğini öngördüklerini söyledi. Ayrıca, "Enflasyonla mücadelede sıkı para politikası önemli ancak asıl mücadele üretim ve istihdamı artırmakla olur" dedi.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.