Erdoğan açaıkladı! Emeklilik sisteminde değişiklik yapılacak mı?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Erdoğan açaıkladı! Emeklilik sisteminde değişiklik yapılacak mı?
#Ekonomi | Haber Merkezi
21 Tem, 2024 / Paz 13:30
2 dk okuma / 6.522 Kez Okundu
| | |

Emeklilere yapılan zam sonrası emeklilik sisteminde değişiklikler yapılacağı öne sürülmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilik sistemi ile alakalı açıklamalarda bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilere yapılan zamdan dünya genelinde yaşanan yazılım krizine, Yunanistan Savunma Bakanı Dendias'ın açıklamalarından İsrail'in saldırılarına kadar pek çok konu hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Emeklilik Sistemi Değişecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ziyareti dönüşü basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde bazı medya kuruluşlarındaki "Emeklilik sisteminde köklü değişiklik içeren yeni bir hazırlık yapılıyor" haberlerine yanıt verdi. Erdoğan, emeklileri enflasyona ezdirmemek için azami gayret gösterdiklerini belirterek, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olacağını yineledi. Muhalefetin "asgari ücret 17 bin" gibi söylemlerine karşılık, ekonomik dengeleri bozmayacak adımlar attıklarını ve yeni yasama döneminde bu konuyu gündeme alacaklarını ifade etti.

Yeni doğal gaz Gemisi

Türkiye'nin yeni bir doğal gaz gemisi alacağını duyuran Erdoğan, Sakarya Gaz Sahası’ndaki gaz üretiminde kullanılacak yüzer gaz işletme platformu gemisinin yaklaşık 2 ay sonra Türkiye'de olacağını ve 5 milyon haneye yetecek kadar doğalgaz üreteceğini söyledi.

Yunanistan ile İlişkiler

Yunan Savunma Bakanı Dendias'ın açıklamalarıyla ilgili de konuşan Erdoğan, Türkiye'nin Kıbrıs Barış Harekatı'nı barış için yaptığını ve uluslararası hukukun tanıdığı garantörlük hakkı kapsamında bu müdahaleyi gerçekleştirdiğini belirtti. Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Dendias'a haddini bildirmesi gerektiğini vurguladı.

KKTC'nin Kalkınması

KKTC'de Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento binası inşaatlarının Kasım ayı ortalarında tamamlanacağını belirten Erdoğan, konut projelerinden ulaştırma yatırımlarına kadar KKTC’nin kalkınmasına katkı sağladıklarını ve Kuzey Kıbrıs'ın uluslararası alanda maruz kaldığı haksız izolasyonun kaldırılması için gayret gösterdiklerini dile getirdi.

savunma sanayi

Türkiye'nin savunma sanayinde geldiği noktaya değinen Erdoğan, Batı ülkelerinin Türkiye'den insansız hava araçları sipariş ettiğini ve bu durumun devranın nasıl değiştiğini gösterdiğini söyledi. Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayinde dünyayla yarış halinde olduğunu belirterek, gençlerin “ben yaparım” demesinin kendilerini çok duygulandırdığını ifade etti.

PKK ile Mücadele

Terörle mücadelede kararlı olduklarını belirten Erdoğan, PKK varlığının tamamen bitirilmesi için operasyonların sürdüğünü ve terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

İsrail'in Saldırıları ve Uluslararası Adalet Divanı

Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'i işgalci ilan eden kararına değinen Erdoğan, İsrail’in bugüne kadar Uluslararası Adalet Divanı'nın verdiği kararları uygulamadığını belirtti. Erdoğan, İsrail’in Gazze'deki saldırılarına karşı uluslararası toplumun bir ve kararlı karşı koyuşunun gerektiğini vurguladı.

Dünya Genelinde Yaşanan yazılım krizi

Geçtiğimiz günlerde yaşanan küresel yazılım krizi nedeniyle Türkiye'nin etkilenmediğini belirten Erdoğan, Türk Hava Yolları ve diğer birimlerde gerekli tedbirlerin alındığını ve işlerin ufak tefek aksamalarla yürüdüğünü ifade etti.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.