Emeklilerin beklediği haber için müjdeyi verdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Emeklilerin beklediği haber için müjdeyi verdi
#Ekonomi | Haber Merkezi
28 Ağu 2024 / Çar 18:59
1 dk okuma / 19.069 Kez Okundu
| | |

Milyonlarca emeklinin yakından takip ettiği maaş zammı sonrası, SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan sevindirici bir açıklama geldi.

Ocak ayında yapılan yüzde 49,25 oranındaki zam, en düşük emekli aylığını 10 bin TL'ye yükseltmişti. Ancak artan hayat pahalılığı karşısında bu rakamın yeterli olmadığı belirtiliyor. Temmuz ayında yapılan düzenlemeyle en düşük emekli aylığı 12 bin 500 TL'ye çıkarılsa da, emeklilerin asıl beklentisi intibak yasası.

İntibak Nedir?

İntibak, farklı dönemlerde emekli olanların, prim kazançları ve ödeme gün sayıları eşit olduğu takdirde aylıklarının eşitlenmesi anlamına geliyor. Bu sayede emekli aylıkları arasındaki haksızlıkların giderilmesi hedefleniyor.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan Müjdeli Haber

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, intibak yasasının mecburiyet olduğunu vurgulayarak emeklilere müjde verdi. Erdursun, intibak yasası ile emekli aylıkları arasındaki farkların ortadan kalkacağını ve haksızlıkların giderileceğini belirtti.

Emeklilerin Beklentisi Büyük

Emekliler, intibak yasasının hayata geçirilmesiyle birlikte aylıklarının daha da artacağını ve yaşam standartlarının yükseleceğini umuyor. Özellikle düşük emekli aylığı alanlar, bu düzenlemeyle büyük bir rahatlama yaşayacak.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.