Emekli Aylıklarında Kesinti Yapılacak mı? SGK Uzmanı Açıkladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Emekli Aylıklarında Kesinti Yapılacak mı? SGK Uzmanı Açıkladı
#Ekonomi | Haber Merkezi
27 Eyl 2024 / Cum 19:51
1 dk okuma / 959 Kez Okundu
| | |

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emekli aylıklarında kesinti yapılacağı iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar ve SGDP kesintisi hakkında merak edilenler.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, son günlerde gündeme gelen emekli aylıklarında kesinti yapılacağı iddialarına yönelik açıklamalarda bulundu. Milyonlarca emeklinin ocak ayında beklediği zam yaklaşırken, maaşlardan kesinti olacağı söylentileri yayılmaya başladı. Bu iddialar üzerine Özgür Erdursun, geçmişte uygulanan SGDP (Sosyal Güvenlik Destek Primi) kesintisine dair bilgi verdi. Erdursun, SGDP'nin 1999-2016 yılları arasında uygulandığını ve bu kesintinin yalnızca ticari faaliyette bulunan belirli emeklileri kapsadığını belirtti.

Erdursun, 1999’da Bağ-Kur emeklilerinden başlayan %10’luk SGDP kesintisinin, zamanla kapsamının genişletilerek SSK ve Emekli Sandığı emeklilerini de kapsadığını hatırlattı. 2008'de kesinti oranı %12'ye çıkarıldı, 2009 itibarıyla %15'e kadar yükseldi. Ancak 2016 yılında yapılan düzenleme ile SGDP kesintileri sonlandırıldı. Erdursun, hükümetin yaşanan ekonomik krizle birlikte kaynak arayışına girmesi durumunda SGDP kesintilerinin tekrar gündeme gelebileceğini vurguladı. Özellikle ticari faaliyet yürüten emekliler için bu konuda yeni düzenlemeler yapılabileceği ifade ediliyor.

Erdursun, Meclis açıldığında yeni yasal düzenlemelerin daha netleşeceğini belirterek, emeklilerin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir