Elden kira ödeyenlere ceza geliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Elden kira ödeyenlere ceza geliyor
#Ekonomi | Haber Merkezi
21 Haz 2024 / Cum 16:58
1 dk okuma / 2.574 Kez Okundu
| | |

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışılıkla mücadeleyi güçlendirmek ve gönüllü uyumu artırmak amacıyla yeni bir vergi paketi hazırladı. İşte paketin öne çıkan detayları:

Hizmet işletmelerinde günlük hasılat tespitleriyle yıllık hasılat kontrol edilecek. Serbest meslek erbabı ve ticaret erbabının hasılatları düzenli yoklamalarla belirlenecek. Beyan edilen hasılat ile tespitler arasında fark bulunursa, mükellef izaha davet edilecek.

Tevkifat Kapsamı Genişletilecek

Gelir ve kurumlar vergisinde tevkifat kapsamı genişletilecek. Kayıt dışılığın yaygın olduğu sektörlerde yapılan ödemelerden tevkifat yapılacak.

Usulsüzlük Cezaları Artırılacak

Usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları artırılacak. Fatura düzenlemeyenlere ve kanun dışı belge kullananlara ağır cezalar uygulanacak.

Elden Kira Ödemelerine Ceza

Mesken ve işyeri kiralamalarında elden kira ödemeleri ceza kapsamına alınacak. Kiracılar ödemeyi elden yaptığını bildirirse cezadan muaf tutulacak.

Ağırlaştırılmış Kaçakçılık Cezaları

Vergi Usul Kanunu'ndaki bazı kaçakçılık suçları için hapis cezalarının alt sınırı 5 yıla çıkarılacak. Etkin pişmanlık hükümleri kaldırılacak.

Elektronik Ticaret Platformlarına Cezalar

Bilgi verme yükümlülüğüne uymayan elektronik ticaret platformlarına ve POS cihazlarına yönelik cezalar artırılacak.

Yeni vergi paketi, kayıt dışılıkla mücadelede önemli bir adım olarak görülüyor ve yasal düzenlemelerle bu mücadelenin etkinliğini artırmayı hedefliyor.

 

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.