Bloomberg Listesi Güncellendi: İşte dünyanın en zengin 10 insanı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bloomberg Listesi Güncellendi: İşte dünyanın en zengin 10 insanı
#Ekonomi | Haber Merkezi
05 Eki 2024 / Cmt 12:06
1 dk okuma / 101 Kez Okundu
| | |

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, Mark Zuckerberg 206 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ikinci insanı oldu. İlk sıradaki isim ise Elon Musk.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre, dünyanın en zengin 10 insanı listesi Ekim 2024 itibarıyla değişti. Uzun süredir ikincilik koltuğunda oturan Jeff Bezos, Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg tarafından geride bırakıldı. Zuckerberg, 206 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ikinci insanı olurken, Bezos 205 milyar dolarla üçüncü sıraya geriledi.

Zuckerberg'in bu yükselişi, Meta'nın başarılı hisseleri ve yapay zeka gelişmeleri sayesinde gerçekleşti. Meta, Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi popüler uygulamalara sahip olup, 3 milyardan fazla aktif kullanıcıya hizmet veriyor. Ayrıca, 2024'te açıklanan güçlü finansal sonuçlar ve yapay zeka projeleri Zuckerberg'in servetini büyük oranda artırdı.

Öte yandan, dünyanın en zengin insanı unvanını 256 milyar dolarlık servetiyle Tesla CEO'su Elon Musk koruyor. Musk ve Zuckerberg arasında yaklaşık 50 milyar dolarlık bir fark bulunuyor. İlerleyen yıllarda Zuckerberg’in trilyoner statüsüne ulaşabileceği öngörülüyor.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir