ATO'dan konkordato çağrısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
ATO
#Ekonomi | Haber Merkezi
23 Ağu 2024 / Cum 19:02
1 dk okuma / 597 Kez Okundu
| | |

Son dönemlerde konkordato ilan eden şirket sayısında yaşanan büyük artış ile ilgili ATO Başkanı Gürsel Baran, bu durumun piyasalarda tedirginliği artırdığını kaydetti. Baran, konkordato sisteminin yeniden düzenlemesi çağrısında bulundu.

Bu yılın ilk yedi ayında geçen yılın tamamını geçerek, bin 554 sayısına ulaşan konkordato başvurusu ekonomide yaşanan darboğazı gözler önüne sererken, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran konuya ilişkin çağrıda bulundu.

“PİYASALAR TEDİRGİN”

Konkordato başvurularındaki artışın piyasada büyük bir tedirginliğe yol açtığına dikkat çeken Baran, “Ticari hayat irili ufaklı şirketleriyle bir bütün ve birbirlerine zincir halkalarıyla bağlı. Bu halkadan biri konkordato ilan edip ödemelerini uzun vadeye yaydığında, ondan alacağı olan diğer şirketler ve onların da borçlu olduğu diğer şirketlerin nakit dengesi bozuluyor” dedi.

“SİSTEM YENİDEN ELE ALINMALI”

Konkordato sisteminin yeniden ele alınması çağrısında bulunan Baran, “Bir firma konkordato ilan ettiğinde alacaklılar, fondan tahsilatını yapabilir ve konkordato ilan eden firma da daha sonra borçlarını bu fona ödeyerek süreci tamamlayabilir” dedi. Baran, sistemin mevcut haliyle devam etmesi durumunda, konkordato mağdurlarının ortaya çıkacağı uyarısında bulunarak, yeni yasama yılında bu konunun TBMM’de ele alınması çağrısında bulundu.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.