ATM'ye gittiğinizde bu uyarıyı alabilirsiniz!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
ATM
#Ekonomi | Haber Merkezi
24 Eyl 2024 / Sal 16:41
1 dk okuma / 2.659 Kez Okundu
| | |

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), ATM şifrelerinde yapılan yeni düzenleme ile sık kullanılan kombinasyonları yasakladı. Türkiye genelinde yürürlüğe girecek yeni şifre sistemi, dolandırıcılığa karşı alınan tedbirler kapsamında hayata geçiyor.

Kredi ve banka kartlarının kullanımıyla yapılan hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarının artışı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nu (BDDK) harekete geçirdi. BDDK, ATM'lerde kullanılan şifreler konusunda önemli bir düzenleme yaparak, sık kullanılan ve dolandırıcılara kolay hedef haline gelen kombinasyonların yasaklanacağını duyurdu. Yeni uygulamanın Pazartesi itibarıyla tüm Türkiye'de yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Türkiye'de artan enflasyon, kredi ve banka kartlarının kullanımını hızla artırırken, bu durum dolandırıcılık vakalarının da artmasına yol açtı. BDDK tarafından bankalara gönderilen talimatta, kartlı işlemler sırasında kullanılan yaygın şifrelerin güvenlik açısından büyük risk taşıdığı belirtildi. Bu nedenle sık kullanılan '1453, 1923, doğum tarihleri ve plaka ikilemeleri' gibi kombinasyonlar kart şifresi olarak kullanılmayacak.

Mevcut Şifreler Değiştirilecek

Yapılan düzenleme kapsamında, mevcut şifresi bu kombinasyonlara uyan banka müşterileri, ATM'yi ilk kullanımlarında şifre değiştirme ekranına yönlendirilecek. Yeni şifrelerin, güvenlik açısından daha karmaşık ve tahmin edilmesi zor kombinasyonlar olması gerektiği vurgulandı. Bu düzenleme, dolandırıcılık ve hırsızlık vakalarını azaltmak için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yeni uygulama ile ATM'lerde güvenlik düzeyinin artırılması ve müşterilerin daha güvenli kart kullanımına teşvik edilmesi amaçlanıyor. BDDK yetkilileri, bankalara talimat göndererek yeni düzenlemenin en kısa sürede uygulanmasını istedi. Bankalar ise şifre değişikliği sürecinde müşterilere rehberlik etmek için gerekli önlemleri alacaklarını belirtti.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.