ATM'lerde artık bunu yapamayacaksınız

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
ATM
#Ekonomi | Haber Merkezi
28 Eyl 2024 / Cmt 13:50
1 dk okuma / 2.444 Kez Okundu
| | |

BDDK, ATM’lerde kolay tahmin edilebilir şifrelerin kullanımını yasaklayacak. Doğum tarihi ve plaka kodu gibi şifreler, güvenlik için artık kullanılamayacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ATM kullanıcılarının güvenliğini artırmak amacıyla kolay tahmin edilebilen şifrelerin kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor. Doğum tarihleri, il plaka kodları ve futbol takımlarının kuruluş yılları gibi basit şifreler artık ATM'lerde kullanılamayacak. Paramedya'nın haberine göre, bu düzenlemeyle şifreler daha zor tahmin edilir hale getirilecek ve bankacılık güvenliği artırılacak.

Milyonlarca ATM kullanıcısı, yasaklı şifrelerden birini kullanıyorsa şifrelerini güncellemek zorunda kalacak. BDDK, bankalar aracılığıyla müşterilere bu konuda bilgilendirme yapacak ve güvenli şifre oluşturma rehberliği sağlayacak. Şifrelerini değiştirmeyenler, ATM'den işlem yaparken zorunlu olarak şifrelerini güncellemek zorunda kalacaklar. Bu yeni düzenleme, artan dolandırıcılık vakalarına karşı güvenlik önlemi olarak kısa süre içinde yürürlüğe girecek.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir