Asgari ücrette gözler o tarihe çevrildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Asgari ücrette gözler o tarihe çevrildi
#Ekonomi | Haber Merkezi
22 Haz 2024 / Cmt 17:13
2 dk okuma / 5.961 Kez Okundu
| | |

Hükümetin tek zam politikasında ısrarcı olmasına rağmen, çalışanlar asgari ücrete ara zam yapılmasını bekliyor. Emekli ve memur zammı dönemi yaklaşırken kulislerde çeşitli bilgiler dolaşmaya devam ediyor.

CHP'li Yalçın Karatepe ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in görüşmesi, asgari ücrete zam beklentisini artırdı. SGK Uzmanı İsa Karakaş, yeni asgari ücretin Eylül ayında belirleneceğini ve 4 bin liralık bir artışın mümkün olduğunu söyledi.

Milyonlarca Asgari Ücretlinin Gözü Zamda

Temmuz ayında yapılacak zamla ilgili çeşitli senaryolar gündeme gelirken, milyonlarca asgari ücretli ara zam beklentisi içinde. Hükümet, asgari ücrete ek zam yapılmayacağını açıklasa da, bu konuda beklenti devam ediyor. Emekli maaşlarına ve memur maaşlarına enflasyon farkı yansıtılacak, bu da zam beklentisini artıran faktörlerden biri.

Bakan Şimşek ve CHP’li Karatepe Görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesi sonrasında, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, CHP'nin gölge kabinesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan sorumlu olan genel başkan yardımcısı Yalçın Karatepe ile bir araya gelmesi kararlaştırıldı. Bu görüşmede, asgari ücrete zam ve emeklilere refah payı konuları ele alınacak.

Karatepe: “Asgari Ücret Enflasyonun Altında Kalmamalı”

CHP'li Yalçın Karatepe, Şimşek ile yapacakları görüşme hakkında, “Asgari ücretin artırılmaması enflasyonla mücadele aracı olarak görülüyor. Biz yoksullaştırıcı ekonomi politikalarının karşısında olduğumuzu ifade edeceğiz. Temmuzdan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması gerektiğini söyleyeceğiz. Bugün asgari ücret, mayıs ayı verileriyle bile açlık sınırının 2 bin lira altında kalıyor. Yılın geri kalan kısmında aynı asgari ücret seviyesiyle geçinilemeyeceğini söyleyeceğiz” dedi.

Asgari Ücrete Ara Zam Eylül'de mi Geliyor?

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, TGRT Haber TV'ye yaptığı açıklamada, asgari ücrete ara zam yapılması konusundaki beklentileri dile getirdi. Karakaş, eylül ayında asgari ücrete zam yapılmasının beklendiğini ve bu zammın 4 bin TL olabileceğini söyledi. Karakaş, yapılacak zammın asgari ücretle geçinen vatandaşlar için büyük bir destek olacağını vurguladı.

Geçim Sıkıntısı Çeken Asgari Ücretlilere Destek

Karakaş, “Yapılacak zam, asgari ücretle geçinen vatandaşların hayat pahalılığı için önemli bir destek olacak. Geçim sıkıntısı yaşayan asgari ücretliler, gıda, kira ve diğer temel ihtiyaçlardaki fiyat artışlarından olumsuz etkileniyor. Zor durumda olan asgari ücretliler için planlanan zam, ekonomik anlamda büyük bir rahatlama sağlayacak” dedi.

Asgari Ücretin Geleceği

Asgari ücrete ek zam yapılmaması durumunda, 2024 yılının sonuna kadar 17 bin 2 lira olarak kalacak. 2025 yılının ocak ayında ise komisyon görüşmeleriyle yeni asgari ücret belirlenecek. Bu durumda asgari ücret komisyonunun görüşmelere aralık ayında başlaması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.