Altında rekor üstüne rekor!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Altında rekor üstüne rekor!
#Ekonomi | Haber Merkezi
23 Eki 2024 / Çar 10:51
1 dk okuma / 252 Kez Okundu
| | |

Altın fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Ons altın 2.750 doları aşarken, gram altın 3.026 TL, çeyrek altın ise 4.844 TL seviyesinde işlem görüyor.

Son dönemde yükselişini sürdüren altın fiyatları, bu sabah itibarıyla yeni zirveler gördü. ABD seçimlerine dair belirsizlikler ve Orta Doğu’daki artan gerilim, altın fiyatlarında rekorlara yol açtı. ons altın, ilk kez 2.750 doları aşarken, gram altın 3.026 TL’ye ulaştı. Çeyrek altın ise 4.844 TL’den işlem görüyor.

Bankalar da altın fiyatlarına dair tahminlerini güncellemeye başladı. Citi Research, ons altın tahminini 2.800 dolara çıkarırken, 6-12 aylık süreçte altının 3.000 dolara ulaşabileceğini öngördü. Bank of America da yatırımcıların ve merkez bankalarının altına olan ilgisinin artması gerektiğini belirterek, altının 3.000 dolar seviyesine ulaşacağı tahminini yineledi.

altın fiyatlarının bu yükselişine, hem global ekonomik belirsizlikler hem de jeopolitik riskler neden olurken, uzmanlar altına olan talebin artmaya devam edeceğini öngörüyor.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.