Altında Büyük Yükseliş: Ağustos İçin Piyasa Uzmanından Önemli Tahminler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Altında Büyük Yükseliş: Ağustos İçin Piyasa Uzmanından Önemli Tahminler
#Ekonomi | Haber Merkezi
03 Ağu 2024 / Cmt 09:40
2 dk okuma / 938 Kez Okundu
| | |

Altın fiyatları, Fed faiz kararı ve Orta Doğu'daki jeopolitik risklerin etkisiyle bu hafta yüzde 3'e yakın yükseldi. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, Ağustos ayında gram altının 2730 liraya ulaşabileceğini öngördü. Fed faiz indirimi sinyali ve ABD verileri altın fiyatlarını nasıl etkiliyor?

 

Altın fiyatları, Fed faiz kararı, ABD verileri ve Orta Doğu'daki jeopolitik risklerin etkisiyle bu hafta yüzde 3'e yakın artış göstererek yeni rekorlar kırdı. Ons altındaki yükseliş, gram altın fiyatını da zirveye taşıdı. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, Ağustos ayında gram altın fiyatının kritik seviyesini 2730 lira olarak öngördüğünü belirtti ve yıl sonu tahminlerini de paylaştı.

Geçtiğimiz hafta bir ay aradan sonra ilk kez düşüş yaşayan altın fiyatları, bu hafta hızlı bir toparlanma göstererek büyük kazanımlar elde etti ve kısa bir süre için tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Altın, artan jeopolitik gerginlikler ve ABD ekonomisinin zayıfladığına işaret eden veriler nedeniyle, Aralık teslimatlı altın kontratları Cuma günü tarihinde ilk kez ons başına 2.500 doların üzerine çıkarak 2.522,50 doları gördü. Spot altın ise bu ayın başlarında ulaştığı 2.483,73 dolarlık rekor seviyeye yaklaşarak 2.477,73 dolara kadar yükseldi.

ONS ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

Altın, Orta Doğu'daki gerginlikler ve faiz indirimi beklentileriyle bu hafta yaklaşık yüzde 3 değer kazandı ve Nisan ayından bu yana en iyi performansını sergiledi. Yatırımcılar, Çarşamba günkü Fed faiz kararı ve Cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisini bekledi. ABD 10 yıllık tahvil faizleri Aralık ayından bu yana en düşük seviyeye gerilerken, dolar endeksi de işsizlik oranının yüzde 4,3'e yükselmesiyle Mart ayından bu yana en düşük seviyesine indi.

FED FAİZ İNDİRİMİ SİNYALİ VERDİ

ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Jerome Powell, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin beklenen yolda ilerlemesi halinde faiz oranlarının Eylül ayında düşürülebileceğini belirtti.

KAPALIÇARŞI'DA GRAM ALTIN FİYATI

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 2,57 artışla 2 bin 595 liraya, cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 3,13 yükselişle 17 bin 120 liraya çıktı. Çeyrek altının satış fiyatı ise 4 bin 290 liraya yükseldi. ABD doları yüzde 0,69 değer kazanarak 33,1940 liraya, euro ise yüzde 1,15 artışla 36,2200 liraya çıktı.

İSLAM MEMİŞ'TEN GRAM ALTIN TAHMİNİ

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarının daha da artabileceğini ve 2.520-2.620 lira aralığında hareket edebileceğini belirtti. Memiş, Temmuz ayının finansal açıdan zorlu geçtiğini ve Ağustos ayının da benzer şekilde olacağını söyledi. Yatırımcılara fiyata değil miktara odaklanmaları gerektiğini tavsiye etti.

AĞUSTOS'TA ZİRVE 2.730 TL

İslam Memiş, "Jeopolitik gerilimi tırmandıran gelişmeler olursa yükselişi takip edeceğiz. Ağustos'ta zirve seviyemizi 2730 lira olarak bekliyoruz. Yıl sonu beklentimiz ise 3000-3500 lira" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.