5 yıl erken emeklilik için gözler 1 Ekim'de

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
5 yıl erken emeklilik için gözler 1 Ekim
#Ekonomi | Haber Merkezi
29 Eyl 2024 / Paz 22:11
1 dk okuma / 2.813 Kez Okundu
| | |

Bağ-Kur'da prim gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülmesi gündemde. Küçük esnafın yararlanacağı bu düzenleme ile erken emeklilik hakkı tanınacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 1 Ekim Salı günü açılacak ve en çok merak edilen konuların başında Bağ-Kur’da prim gün sayısının 7200’e düşürülmesi geliyor. Bağ-Kur prim gün eşitlemesi gerçekleşirse, 9000 gün olan prim gün sayısı 7200’e düşecek. Bu düzenleme özellikle kuaför, berber, mahalle bakkalı, ayakkabı tamircisi gibi küçük esnafı ilgilendiriyor.

Yapılacak düzenleme ile Bağ-Kur'lu küçük esnafların erken emekli olması mümkün olacak. 9000 prim günü yerine 7200 günü tamamlayan esnaflar emeklilik hakkı kazanacak. torba yasa çerçevesinde Meclis'e sunulacak olan düzenlemede, küçük esnafların yanı sıra EYT kapsamına giren Bağ-Kur'lular da bu indirimden faydalanabilecek.

8 Eylül 1999 sonrası Bağ-Kur kapsamında çalışanlar için geçerli olan 9000 prim günü şartı, bu yasa ile 7200 güne düşürülecek. Ayrıca, bu düzenleme ile kadınlar için emeklilik yaşı 58, erkekler içinse 60 olacak.

TBMM'nin açılmasının ardından Sosyal Güvenlik ve Çalışma hayatı konularında önemli yasa tasarılarının Meclis’e sunulması bekleniyor. Bağ-Kur prim günü indirimini içeren düzenleme de bu konular arasında yer alacak.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir