İsrail Gazze’de Okula Saldırı Düzenledi: En Az 100 Filistinli Hayatını Kaybetti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İsrail Gazze’de Okula Saldırı Düzenledi: En Az 100 Filistinli Hayatını Kaybetti
#Dünya | Haber Merkezi
10 Ağu 2024 / Cmt 09:09
1 dk okuma / 372 Kez Okundu
| | |

İsrail ordusu, Gazze kentinde yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı bir okula saldırı düzenledi. Filistin haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, saldırıda en az 100 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi ise yaralandı.

Saldırı, Gazze'nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi'nde yer alan Et-Tabiin Okulu'na sabah namazı sırasında gerçekleştirildi. Binlerce yerinden edilmiş kişinin barındığı okulda, saldırı sırasında büyük bir panik yaşandı. Yerel kaynaklar, cesetlerin saldırı sonucunda parçalandığını ve çıkan yangın nedeniyle yandığını belirtti. Sivil savunma ekipleri, ceset parçalarını toplamakta zorlandıklarını ifade etti.

İsrail Ordusu'ndan Açıklama

İsrail ordusu, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, hava kuvvetlerinin Hamas'ın karargah olarak kullandığı Tabiin Okulu'nu hedef aldığını duyurdu. Açıklamada, okulun Hamas tarafından askeri amaçlarla kullanıldığı öne sürüldü.

Uluslararası Tepkiler

Saldırı sonrası uluslararası toplumdan tepki gelirken, Birleşmiş Milletler ve insan hakları örgütleri olayın derhal soruşturulması çağrısında bulundu.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.