İran'dan İsrail'e balistik füze saldırısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İran
#Dünya | Haber Merkezi
01 Eki 2024 / Sal 20:42
1 dk okuma / 154 Kez Okundu
| | |

İran'dan İsrail'e gerçekleştirilen füze saldırısında Kudüs ve Tel Aviv'de siren sesleri yükseldi. İsrail ordusu Demir Kubbe sistemini devreye sokarken, İran Devrim Muhafızları saldırının karşılık olarak yapıldığını duyurdu.

İsrail ordusu, İran'dan İsrail'e füze saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu. Kudüs ve Tel Aviv'de patlama ve siren sesleri duyuluyor. İsrail ordusu, İran'dan yaklaşık 200'e yakın füzenin fırlatıldığını açıkladı. Demir Kubbe hava savunma sistemi, füzeleri engellemek için devreye girdi. İran Devrim Muhafızları, saldırının, Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık olarak yapıldığını duyurdu. Ayrıca, İsrail'in bu saldırıya askeri yanıt vermesi halinde "yıkıcı karşılık" verileceği uyarısında bulunuldu.

Kudüs ve Tel Aviv'de siren sesleri yankılanırken, bazı füzelerin Ürdün hava sahasına düştüğü bildirildi. AFP ajansı, Ben Gurion Havalimanı'ndaki uçuş trafiğinin durdurulduğunu aktardı. ABD Başkanı Joe Biden ise yaptığı açıklamada, ABD'nin İsrail'i ve bölgedeki Amerikan personelini korumaya hazır olduğunu ifade etti.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir