Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İsrail'e Silah Ambargosu Talep Etti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İsrail
#Dünya | Haber Merkezi
05 Eki 2024 / Cmt 19:25
1 dk okuma / 204 Kez Okundu
| | |

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'in Gazze ve Lübnan'da devam eden saldırılarına karşı silah sevkiyatının durdurulması çağrısında bulundu. Macron, uluslararası hukuka uyulması gerektiğini vurguladı.

MACRON'DAN İSRAİL'E SİLAH SEVKİYATI ÇAĞRISI
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail'in Gazze ve Lübnan'da devam eden saldırılarına yönelik dikkat çeken bir açıklama yaptı. Macron, özellikle batılı ülkelerin İsrail'e silah sevkiyatının durdurulması gerektiğini belirterek, bölgede siyasi çözüme dönülmesi çağrısında bulundu.

İSRAİL'E SİLAH SEVKİYATI DURDURULSUN
Macron, France Inter radyosuna verdiği demeçte, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında kullanılan silahların durdurulması gerektiğini söyledi. Fransa'nın bu kapsamda İsrail'e silah göndermediğini belirten Macron, uluslararası hukuk ve insani hukuka uyulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Fransa'nın tutumunu dikkate almamasını eleştirdi.

"LÜBNAN YENİ BİR GAZZE OLAMAZ"
Macron, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına da değinerek, "Lübnan yeni bir Gazze olamaz" dedi. İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürmesiyle birlikte savaşın Lübnan'a sıçraması, bölgedeki gerginliği daha da artırdı.

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SALDIRILARI DEVAM EDİYOR
Gazze'de yaşanan can kayıpları korkunç boyutlara ulaşmış durumda. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda binlerce sivil hayatını kaybetti, yüzbinlerce insan yaralandı ve sivil altyapı büyük ölçüde tahrip edildi.

İNSANİ ARA VE ESİR TAKASI
24 Kasım 2023 tarihinde başlayan insani ara sırasında, taraflar arasında esir takası gerçekleştirildi. Ancak bu süreçte bile İsrail, Filistinli sivilleri alıkoymaya devam etti.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir