Belçika'da silahlı saldırı, ölü ve yaralılar var

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Belçika'da silahlı saldırı, ölü ve yaralılar var
#Dünya | Haber Merkezi
16 Eki 2023 / Pzt 23:39
/ 653 Kez Okundu
| |

Belçika'nın başkenti Brüksel'de 16 Ekim 2023 tarihinde yerel saatle 19.15 civarında bir kişi etrafa rastgele ateş açtı. Saldırıda en az 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Saldırganın yakalanması için çalışma başlatılırken ülkede terör alarmının en üst seviyeye çıkarıldığı bildirildi.

Saldırı, Sainctelette Meydanı, d'Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları yakınında bir cadde üzerinde gerçekleşti. Saldırganın turuncu montlu bir kişi olduğu ve motosikletiyle geldiği bildirildi. Saldırgan, caddede gördüğü insanlara rastgele ateş açtı.

Saldırıda hayatını kaybeden iki kişinin kimlikleri henüz açıklanmadı. Yaralıların ise hastanelerde tedavi altına alındığı belirtildi.

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, saldırıyı "korkunç" olarak nitelendirdi ve terörle mücadelede kararlı olduklarını söyledi.

Saldırganın yakalanması için polis ve güvenlik güçleri tarafından geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Ülkede terör alarmının en üst seviyeye çıkarıldığı bildirildi.

Saldırı, Belçika'yı 2015 yılından bu yana en ciddi terör saldırısı olarak değerlendiriliyor. 2015 yılında Brüksel'de düzenlenen iki ayrı terör saldırısında 32 kişi hayatını kaybetmişti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.