Yenişehir'de Suriyeli İş Yerlerine Baskın! Ruhsatlı Olmayan İşletmelere Ceza

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Yenişehir
#Bursa | Haber Merkezi
09 Ağu 2024 / Cum 18:18
1 dk okuma / 825 Kez Okundu
| | |

Yenişehir Belediyesi, Suriyelilerin yoğun olarak çalıştığı iş yerlerine yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde çok sayıda iş yerinin ruhsatsız olduğu tespit edildi. Belediye Başkanı Ercan Özel, kaçak çalıştırma ve sağlık koşullarının kötü olduğu işletmelere göz yummayacaklarını belirtti.

 

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde Suriyelilerin yoğun olarak çalıştığı iş yerlerine yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirildi. Yenişehir belediye Başkanı Ercan Özel'in talimatıyla harekete geçen zabıta ekipleri, ilçedeki iş yerlerini tek tek kontrol etti.

Yapılan denetimlerde iş yeri açma ruhsatı, ruhsat süreleri, tabela uygunluğu ve hijyen koşulları gibi konular detaylı bir şekilde incelendi. Denetimler sonucunda 3 iş yerinin ruhsatsız olduğu ve 3 iş yerinin de ruhsat sürelerinin bittiği tespit edildi. Ruhsatları olmayan ve yasalara aykırı çalışan bu işletmelere yönelik yasal işlem başlatıldı.

belediye Başkanı Ercan Özel: "Yenişehir'de kimse haksız kazanç elde edemez ve halkımızın sağlığıyla oynayamaz. Bunu yapmaya kalkışanlara belediyemiz en sert şekilde cevap verecektir. Sığınmacı olarak ülkemize gelen ve burada kaçak olarak iş yeri açan, kaçak işçi çalıştıran, halkımızın hakkına giren, vatandaşlarımızın sağlığıyla oynayan kimseye göz açtırmayız, açtırmayacağız."

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.