Uludağ'da kayak yapmak için 5 bin lira gerekiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#Bursa | Haber Merkezi
25 Ara 2023 / Pzt 11:27
2 dk okuma / 5.157 Kez Okundu
| | |

Türkiye'nin en popüler kayak merkezlerinden Uludağ'da kayak yapmak için 5 bin lira gerekiyor. Kayak bilmeyenlerin eğitim, ekipman ve kıyafet maliyetleri günlük 5 bin liraya buluyor.

Uludağ'da kayak bilmeyenlerin saatlik eğitim ücreti bin 750 ile 2 bin arasında planlanıyor. Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği'nin uzman hocaları tarafından kayak bilmeyen bir kişiye 2 saat içinde eğitim verilerek kayak öğretiliyor. Baton ve kayak takımlarının günlük kiralanması ise 600 ile bin lira arasında değişiklik gösteriyor. Uludağ'da günlük 950 liralık skipass ücretleri ile toplam rakam 5 bin liraya ulaşıyor.

Kayak bilenlerin ve kendi ekipmanlarına sahip olan tatilcilerin ise sadece geçiş ücreti ödeyerek kayak yapabileceklerinin altı çiziliyor.


Kayak fiyatları eleştirildi

Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Dernek Başkanı Yahya Usta, kayak fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek, "Vatandaşımız kendi ülkesinde tatil yapabilmesi için biz bu rakamı bin 750 liraya çekmeyi düşünüyoruz. Biz bunu yapacağız ama dağdaki esnafımız da bunu değerlendirmelidir. Sezon çok kısa olsa da insanlarımızı ülkemizin dağlarında tutabilmenin yolunu bulmalıyız" dedi.

Kayak bilmeyen bir vatandaşın 2 saatte kayağını eğitmenlerden öğrenerek ekipman kiralama maliyetinin 5 bin lira civarında olacağının altını çizen Usta, "Bu rakamı daha ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Bu manada Erzurum, Kayseri'yi baz almak gerekiyor. Rakamları iyimser rakamlara çekmenin daha makbul olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.


Otel müdürü: "Sezon geç açıldı"

Bir otelin kayak okulu müdürü Tuncay Kızılkaya, 2 yıldır sezonu geç açtıklarını kaydederek, "Kar 2 yıldır geç geliyor. Geçen sene 24 Ocak'da kar yağdı. Bu sezon da Kasım başı 80-90 santimetre güzel bir kar yaptı. 15 günlük ciddi bir lodos sürecinde o karı aldı götürdü. Bu sene tek ümidimiz karın yağmasıdır. Umarım geçen yıl gibi olmaz" dedi.

Kayak, ayakkabı ve batondan oluşan takımın günlük kirasının 800 ile bin lira arasında bir rakam düşünüldüğünü kaydeden Kızılkaya, kıyafetlerin günlük kirasının da 400 ile 600 lira arasında öngörüldüğünü belirtti.


Uludağ'da sezon erken kapanıyor

Uludağ'da otellerin sezonu erken kapattığını sözlerine ekleyen Kızılkaya, bu yıl ramazan ayının da erken gelmesinin kendilerini etkileyebileceğine dikkat çekerek, tek temennilerinin sezonun uzaması ve misafirlere güzel bir hizmet vermek olduğunu söyledi.


Hava sıcaklığı -2 ile -9 arasında

Uludağ'da hava sıcaklığı -2 ile -9 arasında ölçülürken, yarın ise -2 ila -8 arasında bekleniyor. Kar kalınlığı ise kayak merkezinde 24 santimetre olarak ölçüldü. Meteorolojinin resmi sitesine göre bu hafta Uludağ'a kar yağması beklenmese de sıcaklıklar hafta boyunda eksilerde seyredecek.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir