Trabzon-Bursa seferi yapan uçak acil iniş yaptı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Trabzon-Bursa seferi yapan uçak acil iniş yaptı
#Bursa | Haber Merkezi
02 Ağu 2024 / Cum 16:42
1 dk okuma / 3.032 Kez Okundu
| | |

AJet'in Trabzon-Bursa seferini yapan VF4517 sayılı uçağı, iniş takımlarının açılmaması nedeniyle İstanbul Havalimanı'na acil iniş yaptı. Yolcular güvenli bir şekilde tahliye edildi ve karayolu ile Bursa'ya gönderilecek.

 

AJet'e ait VF4517 sefer sayılı uçak, Trabzon'dan saat 10.55'te kalktıktan sonra iniş takımlarının açılmaması nedeniyle Bursa Yenişehir Havalimanı'na iniş yapamadı. Uçağın pilotları, pisti pas geçerek İstanbul Havalimanı hava trafik kontrol Kulesi ile irtibata geçti ve iniş izni talep etti.

Güvenli İniş

Kuledeki hava trafik kontrolleri, AJet uçağına iniş izni verdi. İlk denemede pisti pas geçen pilot, ikinci denemede sorunsuz bir şekilde İstanbul Havalimanı'na indi. Uçağın iniş yaptığı bölgeye tedbir amacıyla itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi.

Yolcuların Durumu

Uçaktan inen yolcular, valizlerini almak için İstanbul Havalimanı İç Hatlar Geliş Terminali'ne geçti. Yolcuların karayolu ile İstanbul Havalimanı'ndan Bursa'ya gönderileceği açıklandı. Bursa'dan Trabzon'a gidecek yolcuları almak için ise Ankara'dan bir uçağın Bursa'ya doğru havalandığı belirtildi.

Uçağın Durumu

acil iniş yapan uçak bakım için hangara çekildi.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.