Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Business School, yalnızca Türk iş dünyasının değil yakın coğrafyanın ve uluslararası şirketlerin de eğitim merkezi olacak dedi.
Kirazlıyayla Sanatoryum Binasının Cumhuriyet tarihinin en önemli eserleri arasında yer aldığını ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Anıtkabirin mimarı Ordinaryus Prof. Dr. Emin Onat ve Türkiyenin ilk kadın mimarlarından Prof. Dr. Leman Cevat Tomsu tarafından ortaklaşa tasarlanan yapının 1949 yılında sanatoryum olarak hayata geçtiğini, ilerleyen yıllarda ise farklı hedeflerle kullanıldığını ifade eden Başkan Burkay, BTSO olarak 2014 yılında Tarım ve Orman Bakanlığından yapıyı kiraladıklarını aktardı.
Cumhuriyet Tarihinin En muhteviyatlı Renovasyon Projesi
Tarihi Sanatoryum binasının kullanıldığı dönemdeki özensiz müdahaleler ve kullanılmadığı dönemdeki tahribatlarla ciddi ölçüde zarar gören ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bir yapı olduğunu belirten Başkan Burkay, BTSOda göreve geldiğimiz 2013 yılında 16 makro proje hedefi ile yola çıkmıştık. Bugün 60tan fazla projeye ulaştık. Bu projelerimizden biri de iş dünyamız için eğitim merkezi olarak hizmet verecek ve dünyada INSEAD, Wilton Park, Harvard Business School gibi örnekleri olan bir yapıyı kentimize kazandırmaktı. Toplam 256 bin metrekarelik bir alanda, Cumhuriyet tarihimizin en muhteviyatlı renovasyon projelerinden birini gerçekleştirerek bu eşsiz yapıyı Bursa Business School konseptiyle iş dünyamızın ve ülkemizin hizmetine kazandırdık dedi.
Uludağ yeni Davos olacak
Projede mimari ve kültürel mirasa büyük bir hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Başkan Burkay, doğal dokuya zarar vermeden ve yeni bir yapı eklemeden restorasyon sürecini tamamladıklarını aktardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Uludağı Davos yapalım vizyonu istikametinde hayata geçirilen projenin Uludağın marka değerini güçlendirecek çok önemli bir eser olduğunu belirten Başkan Burkay, Bursa Business School, Bursanın en önemli değerlerinden olan Uludağın sadece kış aylarında değil yılın 12 ayı boyunca nitelikli turist ağırlayan bir cazibe merkezi olmasını sağlayacak şeklinde konuştu.
Bursa Business Schoolu iş dünyasına armağan ediyoruz
Merkezin, tüm şirketler, kurumlar ve iş dünyası kuruluşları tarafından kullanılabileceğini kaydeden Başkan Burkay, Bursa Business Schoolu biz iş dünyamıza armağan ediyoruz. Burada iş dünyamız için üst düzey eğitimler, şirket toplantıları, ulusal ve uluslararası düzeyde kongreler, yerli ve yabancı zirve toplantıları düzenlenebilecek. Merkezde otel ve kongre binası, toplantı ve konferans salonları, çalışma odaları, sanat galerileri ve kütüphane gibi imkanların yanı sıra klinik ve sağlık programları da olacak. Sadece Türkiye değil Körfez ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri, Rusya, Kuzey Afrika ve Avrupa iş dünyasının ve uluslararası şirketlerin de eğitim merkezi olma vizyonuna sahip Bursa Business School, çalışma hayatının önemli başlıklarını içeren eğitim-gelişim faaliyetleri yürütecek. Bu tarz merkezler dünyada önemli bir yükseliş trendinde. Bursa Business School bu anlamda Türkiyedeki ilk ve tek merkez. Bu merkezin hayata geçmesi bulunduğumuz coğrafyanın en büyük ihtiyaçlarından birini karşılamış oldu dedi.
Şirketler ve üst düzey yöneticiler yeni ekonomiye hazırlanacak
Tüm dünyada gelişen yeni ekonomi anlayışının yeni oyuncuları ve yeni alanları beraberinde getirdiğini vurgulayan Başkan Burkay, Özellikle dijitalleşme ile birlikte ekonomiye birçok yeni kavram ve yeni anlayış girdi. Bursa Business School işte bu yeni kavramların şirketlere aktarılması konusunda önemli bir görev üstlenecek. Bursadaki üniversitelerimizle birlikte Türkiye ve dünya sıralamasında en üst sıralarda yer alan üniversitelerle işbirliklerimiz olacak. Burada şirketlerin, özellikle üst düzey yöneticilerin değişen konjonktür ve şartlara bağlı olarak bilgilerini güncellemelerini sağlayacağız. İş dünyası ve şirketlere yönelik özel eğitim programları düzenleyeceğiz diye konuştu.
Başkan Burkay, Bursa Business Schoolu uluslararası büyük bir etkinlik olan ASE Planetary Congress ile hizmete açtıklarını belirterek, Gelecek 50 yılda dünyanın ekonomik gelişimine yön verecek ilk 5 alandan birini uzay-havacılık olarak değerlendirdiğimiz için GUHEMi vizyon olarak ortaya koymuştuk. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının destekleri, Bursa Büyükşehir Belediyesinin stratejik işbirliği ile hayata geçirdiğimiz GUHEM bugün Bursayı çok önemli bir noktaya getirdi. Uludağda 70in üzerinde astronotun katılımıyla Planetary Congressi düzenliyoruz. Ülkemizde ilk kez düzenlenen bu tarihi etkinlikte GUHEM ve Bursa Business School gibi projelerin katkısı garipsenemez. Bu projeler tüm dünyada Bursaya olan farkındalığı artırdı. Planetary Congressi düzenleyen ASE-Uluslararası Uzay Kaşifleri Derneği de bu merkezleri inceledikten sonra Kongreyi Bursada yapma kararı aldı. Etkinlikte 5 gün boyunca 70in üzerinde astronot uzay farkındalığını artıracak önemli çalışmalar gerçekleştirecek. BTSO olarak bu alanda attığımız adımlar sadece ülkemizde değil yurt dışında da çok yakından ve ilgiyle takip ediliyor dedi.