Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu ve Bursa Uluyama Türk Japon Kültür Derneği işbirliği ile Kağıt Katlama Sanatı Origami yarışması düzenlendi
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu ve Bursa Uluyama Türk Japon Kültür Derneği işbirliği ile Kağıt Katlama Sanatı Origami yarışması düzenlendi.
Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Japonya İstanbul Başkonsolosluğu ve Bursa Uluyama Türk Japon Kültür Derneği işbirliğiyle Bursa ili sınırları içerisinde bulunan ilk ve ortaokul öğrencileri arasında Kağıt Katlama Sanatı Origami yarışması düzenlendi. 6 yaş, 7/10 yaş, 11/13 yaş ve 14/16 yaş olmak üzere 8 kategoride toplam 140 eserin geldiği yarışmada 50 eser dereceye girdi. Yarışmaya gelen tüm eserler arasından ise en iyi 3 eser Altın Origami ödülüne layık görüldü.
Özel Tan Okullarında gerçekleştirilen ödül törenine Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, Bursa Kent Konseyi Başkanı adına Mehmet Necati Şahin, Bursa Uluyama Türk Japon Kültür Derneği Başkanı Hakan Kaplan ile dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı.
Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, konuşmasına Türkçe Merhaba diyerek başladı. Türkiye ile Japonya arasında güzel dostluk ilişkileri bulunduğunu söyleyen Ehara, kağıt katlama sanatı Origami yarışmasının Bursada yapılmasının kendisini mutlu ettiğini dile getirdi. Origami sayesinde Japon kültürünün daha fazla tanıtıldığı için mutluluk duyduğunu dile getiren Ehara, desteklerinden ötürü Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepniye ve Bursa Uluyama Türk Japon Kültür Derneği Başkanı Hakan Kaplana teşekkür etti.
Bursa Kent Konseyi Başkanı adına Mehmet Necati Şahin, Bursada ve Türkiyede kültürden sanata, eğitimden sağlığa ve sosyal projelerle hayatın her alanına yön vermeye devam ettiklerini söyledi. Şahin, çocukların gelişimine katkı sunan bir programın yapılmasında emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.
Bursa Uluyama Türk Japon Kültür Derneği Başkanı Hakan Kaplan, son dönemde çocukların bilgisayar oyunlarıyla fazla zaman geçirdiğini, yasaklamanın doğru ve etkili bir yöntem olmadığını belirtti. Kağıtla yapılan Origaminin çocuklara bir alternatif olduğunu ifade eden Kaplan, hiperaktif çocukların da gelişimine ve çocukların analitik zekalarının gelişimine olumlu katları olduğuna dikkat çekti. Yarışmaya katılan eserlerle çocukların birer deha olduğunu gördüklerini anlatan Kaplan, yarışmaya katılanlara teşekkür etti. Konuşmaların ardından dereceye giren eserlere ödülleri teslim edildi.