Mustafa Bozbey'den Murat Kurum'a cami yanıtı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Mustafa Bozbey
#Bursa | Haber Merkezi
07 Eyl 2024 / Cmt 19:36
2 dk okuma / 3.196 Kez Okundu
| | |

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un Hatay'daki Ulu Cami inşaatıyla ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un Hatay'daki Ulu Cami inşaatıyla ilgili yaptığı açıklamalar üzerine sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. Bozbey, Bakan Kurum'un açıklamalarının yanlış bilgilendirmeye dayandığını ve bu durumu talihsiz olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Başkan Bozbey, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum'un bir televizyon programında Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin önceki dönem yönetimi tarafından Hatay ilimizde başlatılan Ulu Cami inşaatıyla ilgili yaptığı açıklamalara istinaden, Sayın Bakanımızın yanlış bilgilendirildiğini düşünmekteyiz. Bu açıklama, bizce talihsiz bir durumdur."

Bozbey, Hatay halkının 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığı büyük kayıpların üzüntüsünü hala içlerinde taşıdıklarını ve bu konuda her zaman yanlarında olduklarını vurguladı. "Bu kayıp ve üzüntü üzerinden siyaset yapmak niyetinde değiliz. Bu konu, siyaset yapılacak kadar hassas bir konudur. Bu çerçevede belirtmek isteriz ki; Bakanımızın bahsettiği Hatay Ulu Cami rekonstrüksiyon projesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanmıştır."

Bozbey, projelerin hazırlanması aşamasının ardından şu an Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün onayının beklendiğini belirtti. "Bilim Heyetindeki danışman hocalarımızdan gelen imzaların tamamlanamaması nedeniyle projeler Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na gönderilememiştir. Bu nedenle rekonstrüksiyon imalatlarına başlanılamamıştır."

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli onayların bir an önce verilmesini ve çalışmalara başlanmasını istediklerini belirten Bozbey, Bakan Kurum'dan bu sürecin hızlanması konusunda yardım beklediklerini ifade etti. "Hatay için her zaman elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Bu süreçte birlikte yol almayı ve vatandaşlarımızın yaralarını birlikte sarmayı temenni ediyoruz."

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.